Antena 3 CNN Actualitate Tolontan: Spitalul Bagdasar-Arseni recunoaște infecții cu două bacterii nosocomiale, în timp ce DSP spune că sunt mai multe

Tolontan: Spitalul Bagdasar-Arseni recunoaște infecții cu două bacterii nosocomiale, în timp ce DSP spune că sunt mai multe

Jurnaliştii de investigaţie Cătălin Tolontan, Mirela Neag şi Răzvan Luţac (Gazeta Sporturilor) au prezentat miercuri pe Tolo.ro un nou caz dramatic legat de infecţiile intraspitaliceşti. Este vorba despre o tânără de 36 de ani care s-a internat pe 28 noiembrie în Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti pentru o operaţie de hernie cervicală.

După operaţie, care a fost făcută de profesorul doctor Mircea Gorgan, fata nu s-a simţit prea bine. Ulterior, în sângele acesteia au apărut infecții nosocomiale. Mama este înștiințată doar de una dintre bacterii: Clostridium. De fapt, Georgiana Maxim era infectată și cu Stafilococul auriu.

Joi, Tolo.ro continuă dezvăluirile legate de acest caz:

''Jurnalul „doamnei asistente Maxim”, cum îi spuneau pacienții din Onești. Ajunsă, ea însăși, în spital, alături de fiică.

Viorica e asistentă medicală și mama Georgianei Maxim, fata de 36 de ani, nebună după sport, care vine ”la București, că aici sunt spitalele cele mai bune”.

Pe 7 decembrie 2016, Georgiana se operează de hernie de disc cervicală C6-C7 la ”Bagdasar-Arseni”.

După intervenția chirugicală se întâmplă ceva neprevăzut.

Georgiana nu mai poate mișca piciorul stâng. Mama începe să țină un jurnal.

Și, într-un joc nevinovat, jocul însănătoșirii, la rugămintea fetei mama îi face fotografii o dată la câteva zile, ”pentru că vreau să pun pe un blog povestea felului în care m-am făcut bine”.
”E ceva în capul meu?”

Imediat după operație, fata acuză dureri mari de cap.

”Georgiana spune tot timpul: <Se întâmplă ceva în capul meu. E ceva în capul meu?>. Medicii nu înțeleg de ce o doare”, notează Viorica în jurnal.''

Continuarea, AICI.

Subiecte în articol: tolo.ro Catalin Tolontan
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia