Antena 3 CNN Externe Un vânzător a fost sugrumat în fața trecătorilor și nimeni nu a intervenit, în Italia

Un vânzător a fost sugrumat în fața trecătorilor și nimeni nu a intervenit, în Italia

Un migrant de origine nigeriană a fost sugrumat timp de patru minute în plină stradă și niciun trecător nu a intervenit pentru a-l ajuta.

de Alexandra Ionescu    |   

Uciderea vânzătorului ambulant, Aliki Ogorchukvu, a avut loc vineri în micul oraș Civitanova Marche din centrul Italiei.

Potrivit poliției, atacatorul l-a lovit de mai multe ori pe Ogorciukva, care ceruse de pomană, după care l-a sufocat timp de patru minute.

Momentul morții nigerianului a fost surprins pe video și distribuit sâmbătă pe internet de mass-media italiană.

Din imagini se vede clar că niciunul dintre trecători nu intervine în luptă, se aude doar strigătul „Îl omori” și încercările mai multor persoane de a chema poliția.

Oamenii legii l-au arestat deja pe atacator - acesta s-a dovedit a fi un cetățean italian, Filippo Claudio Giuseppe Ferlazzo, în vârstă de 32 de ani. El este acuzat de crimă și tâlhărie. Defunctului i-au supraviețuit soția și cei doi copii.

„Ancheta este în desfășurare, dar situația este suficient de clară – se pare că totul a izbucnit dintr-o dispută din motive banale: a avut loc o reacție anormală din partea agresorului față de victimă, care i-a cerut de pomană”, spun polițiștii.

Uciderea lui Ogorchukwu a stârnit indignare în rândul comunității nigeriene din Civitanova Marche, care a organizat sâmbătă un protest pentru indiferența trecătorilor.

Subiecte în articol: Italia migrant nigerian
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Preot alungat cu scandal din biserică, într-un sat din Iași