Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Mircea Duşa: Nu se va merge cu urna volantă la cei înzăpeziţi, ci doar la cazuri medicale

Mircea Duşa: Nu se va merge cu urna volantă la cei înzăpeziţi, ci doar la cazuri medicale

Mircea Duşa: Nu se va merge cu urna volantă la cei înzăpeziţi, ci doar la cazuri medicale
08 Dec 2012   •   17:08

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, le-a atras atenţia autorităţilor să ia măsuri pentru degajarea căilor de acces spre secţiile de votare, în caz de ninsori abundente, subliniind că nu se va merge cu urna volantă la cei înzăpeziţi, ci doar la cazurile medicale, informează Mediafax.

Duşa, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că este convins în cazul în care ninsorile vor fi abundente vor apărea, probabil, "unele probleme", însă s-au dispus măsuri de acţiuni preventive, precum împrăştierea de material antiderapant şi restricţionarea temporară a circulaţiei, până la crearea condiţiilor de deplasare.
   
"Nu se poate curăţa un drum în timpul în care se produce ninsoarea, trebuie o anumită perioadă ca drumul respectiv să fie degajat. Dar dacă acţionăm din timp preventiv - şi eu veneam în dimineaţa aceasta ( sâmbătă dimineaţa - n.r.) dinspre Topliţa, erau pe traseul acesta, Topliţa - Târgu Mureş, trei utilaje, deja împrăştiau materialul antiderapant (...)", a spus Mircea Duşa.

"Şi restricţionarea, nu închiderea drumului, restricţionarea circulaţiei până la crearea condiţiilor de deplasare, cred că este o măsură bună. Decât să rămâi înzăpezit o noapte pe un drum, să şi încurci utilajele care acţionează la deszăpezire, e mai bine pe perioadă scurtă de timp să restricţionăm, să curăţăm drumul şi după aceea să facem circulaţia fluentă", a mai spus Duşa, precizând că se referă la restricţionarea circulaţiei, temporară, pe anumite sectoare de drum în "puncte critice" din Bistriţa, Maramureş, Suceava sau Valea Prahovei.
   
El a adăugat că le-a atras atenţia autorităţilor să ia măsuri pentru degajarea căilor de acces spre secţiile de votare, în caz de ninsori abundente, subliniind că nu se va merge cu urna volantă la cei înzăpeziţi, ci doar la cazuri medicale.
   
"Am atras atenţia primarilor şi prefecţior, preşedinţilor de consilii judeţene să ia toate măsurile pentru degajarea căilor de acces spre secţiile de votare. Ce vreţi să vă spun, că organizez eu transportul spre secţia de votare? Nu pot să spun asta. Nu. Vom lua măsuri, prin instituţiile abilitate, să degajăm drumurile şi căile de acces spre secţiile de votare. Deci conform Legii 35/2008, la solicitarea cetăţeanului care nu se poate deplasa şi cu adeverinţă de la medic că este în imposibilitatea de a se deplasa, la fiecare secţie de votare trebuie să existe o urnă volantă şi se deplasează o echipă din Biroul Electoral la persoana respectivă. Dar aceasta nu înseamnă că se deplasează la cei care sunt înzăpeziţi. Se deplasează la persoanele care conform actului medical nu se pot deplasa spre secţia de vot", a arătat Mircea Duşa.
   
Meteorologii au emis, vineri, două avertizări cod galben de ninsori şi ploi, potrivit cărora precipitaţiile vor afecta, începând de sâmbătă seară, Banatul, Crişana, Maramureşul, nordul Moldovei, Transilvania şi Oltenia, urmând să se extindă, duminică, în toate regiunile.


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close