Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Ponta: USL va câştiga alegerile în Ardeal şi va obţine un scor fără precedent în Bucureşti

Ponta: USL va câştiga alegerile în Ardeal şi va obţine un scor fără precedent în Bucureşti

Ponta: USL va câştiga alegerile în Ardeal şi va obţine un scor fără precedent în Bucureşti
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
19 Mai 2012   •   21:43

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că USL va câştiga alegerile locale în Ardeal dar va obţine şi un „rezultat al votului fără precedent“ în Bucureşti, informează Agerpres.

„Proiectele importante pentru Transilvania, da, le vom continua, dar nu ducând banii la partid, cum făcea PDL-ul. Categoric, da (USL-ul va câştiga alegerile locale în Ardeal n.r.). (...) Sunt absolut convins, că în ceea ce era considerat fieful PDL-ului, Sibiul nu a fost fieful PDL-ul, aici a fost Iohannis şi FDGR-ul, în Cluj, USL-ul obţine majoritatea absolută pentru Consiliul Local şi pentru Consiliul Judeţean, (...) România se schimbă, se schimbă şi România, pentru că nu se mai întorc vremurile lui Băsescu, lui Boc“, a spus Ponta.

Acesta este convins că USL-ul va câştiga şi alegerile locale în Bucureşti, Capitala fiind considerată şi ea în ultimii ani, fief-ul PDL.

„Cred că anul acesta vom avea un rezultat al votului fără precedent în ultimii 20 de ani, în Bucureşti. (...) O majoritate, probabil de două treimi, pentru un primar susţinut de USL. (..) O să avem pentru prima dată, primarul, Consiliul General, Guvernul de aceeaşi parte, ceea ce este bine pentru Bucureşti“, a explicat liderul USL.

Victor Ponta s-a referit şi la judeţul Sibiu, unde, preciza liderul USL, 'Iohannis nu este duşmanul USL, ci PDL-ul', şi unde, sondajele USL arată că această uniune va deţine majoritatea în Consiliul Judeţean. Ponta speră ca totuşi candidatul USL pentru CJ Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, să preia preşedinţia CJ Sibiu, de la Martin Bottesch, cel care de două mandate este în funcţie, fiind liderul judeţean al Forumului Democrat al Germanilor din România.

La Mediaş, Victor Ponta a spus că PDL-ul face campanie de miliarde de lei, din banii Transgaz şi Romgaz, societăţi de stat, unde premierul a dispus, recent, un control.

„La Mediaş sunt miliarde pe care PDL-ul le bagă în campanie, prin intermediul celor două companii, Transgaz şi Romgaz. (...) Vreau să intrăm la Transgaz şi la Romgaz, să văd şi eu cum s-au îmbogăţit, sunt miliardari, toţi şefii pedelişti din Mediaş“, a declarat Victor Ponta.

În acest context, copreşedintele USL a mărturisit că regretă şi forma pe care a dat-o PDL legii alegerilor locale. Ponta este convins că alegerea dintr-un singur tur, avantajează prea mult actualii primari. 'Dacă se vota în două tururi, PDL-ul şi-ar fi păstrat foarte, foarte puţine primării', a conchis Ponta.


×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close