Antena 3 CNN Coronavirus Coronavirusul este mult mai periculos dacă suferiți deja de aceste 8 afecțiuni

Coronavirusul este mult mai periculos dacă suferiți deja de aceste 8 afecțiuni

Experții spun că noul COVID-19 poate fi de 10 ori mai mortal decât o gripă normală, însă, în cazul pacienților cu boli preexistente, procentul mortalității crește substanțial.

Coronavirusul este mult mai periculos dacă suferiți deja de aceste 8 afecțiuni
Sursa foto: pixabay.com
18 Mar 2020   •   10:27

Autoritățile sfătuiesc persoanele care au intrat în contact cu o persoană infectată sau au călătorit într-o zonă de risc în ultimele 14 zile, să intre în autoizolare. Experții medicali spun însă ca nu doar aceste persoane ar trebui să rămână izolate, ci și cele în vârstă sau cu anumite boli preexistente, deoarece, în aceste cazuri, virusul poate deveni letal. 

Există, în special, 8 afecțiuni expuse unui risc mare de a dezvolta complicații în cazul infectării cu noul coronavirus, scrie dailystar.co.uk.

1. Diabetul

”Coronavirusul poate da complicații grave în cazul persoanelor cu diabet”, a declarat Dan Howarth, specialist în domeniul diabetului zaharat. 

”Dacă ai diabet și te confrunți cu simptome ca febră, tuse uscată și respirație scurtată, monitorizează-ți frecvent valoarea glicemiei din sânge”, a adăugat acesta.

2. Boli cardiace

Persoanele care au probleme circulatorii sau diferite boli cardiace, dezvoltă, de obicei, complicații în momentul în care iau contact cu COVID-19. Explicația este că cei care au probleme cu inima, au și un sistem imunitar mai slab. Asta înseamnă că organismul lor nu poate răspunde la fel de bine ca un organism sănătos în cazul expunerii la viruși. 

3. Astmul

Astmul este o boală care afectează puternic căile respiratorii. Având în vedere că noul coronavirus are efecte nocive asupra întregului aparat respirator, simptomele pot fi semnificativ mai grave, iar viața pacientului, în pericol.

4. Boala pulmonară obstructivă cronică

Acesta este un termen care descrie un număr mai mare de afecțiuni pulmonare care provoacă dificultăți de respirație. Fundația Britanică a Plămânilor recomandă pacienților care suferă de această boală să evite cu tot posibilul contractarea noului coronavirus.

5. Cancer

Pacienții care suferă de cancer sunt foarte predispuși să dezvolte forme grave ale infecției cu coronavirus. Organismul lor, deja slăbit, nu este capabil să mai lupte cu un nou virus. 

6. Fibroza chistică

Fibroza chistică este o afecțiune care determină acumularea excesivă de mucus în plămâni și în sistemul digestiv. Acest lucru provoacă infecții ale plămânilor și imposibilitatea de a digera alimentele. Tocmai de aceea, coronavirusul nu este de dorit în cazul persoanelor care suferă de această afecțiune.

7. Imunodeficiență primară

Este numele unul grup de peste 300 de boli care afectează modul în care funcționează sistemul imunitar al organismului. Având în vedere că noul coronavirus se transmite atât de ușor iar recuperarea depinde doar de răspunsul imunitar al fiecărei persoane în parte, cei care suferă de imunodeficiență primară trebuie să evite total expunerea la virusul care le-ar putea deveni letal.

8. Fumatul

Experții sunt de părere că fumătorii pot dezvolta, de asemenea, forme critice ale bolii. Persoanele care fumează riscă infecții pulmonare și toracice chiar și când nu sunt expuse vreunui virus. Cu atât mai mult atunci când contractează un virus care afectează puternic tot aparatul respirator.

În afară de toate aceste afecțiuni, experții medicali spun că persoanele vârstnice, în special cele trecute de 70 de ani, ar trebui să se autoizoleze pentru a se proteja de acest virus care are o rată de răspândire din ce în ce mai mare, chiar și în țara noastră. 

 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close