Antena 3 CNN Coronavirus Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: "Masca ar trebui să fie obligatorie pentru următoarele 6-9 luni de zile"

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: "Masca ar trebui să fie obligatorie pentru următoarele 6-9 luni de zile"

Pandemia cu coronavirusul nu s-a încheiat, iar masca de protecţie ar trebui să fie "un accesoriu obligatoriu" pentru următoarele 6-9 luni, este de părere preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: "Masca ar trebui să fie obligatorie pentru următoarele 6-9 luni de zile"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    31 Mar 2022   •   14:20

"Trebuie să luăm aceste lucruri cu măsură şi să nu considerăm că pandemia s-a terminat. Nu s-a terminat. 

Ea îşi vede în continuare de treabă şi ca atare, după părerea mea, masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru următoarea perioadă de timp, pe care eu o definesc în momentul de faţă ca fiind de circa 6 luni, dacă nu chiar 9 luni de zile", a spus, joi, prof. dr. Streinu-Cercel, potrivit stiripesurse.ro.

El a adăugat că, în timpul pandemiei, "politicienii nu au ţinut cont" de sfaturile specialiştilor şi au "dat relaxări".

"Mi-aş fi dorit să nu fi avut un număr atât de mare de cazuri de îmbolnăvire, dar, din păcate, politicienii nu au ţinut cont de sfaturile doctorilor, ale specialiştilor şi au dat relaxări atunci când nu era cazul şi aţi văzut ce s-a întâmplat anul trecut. 

Din păcate, şi în momentul de faţă constatăm că s-a ridicat starea de alertă, dar virusul nu a fost informat. Pe virus nu l-a chemat nimeni la niciun palat să îi spună: pleacă de aici pentru că ţi-ai terminat treaba! 

Ca atare, suntem în continuare în pandemie şi lumea ar trebui să ştie acest lucru. Restricţiile iarăşi s-au ridicat şi acum constatăm că numărul de cazuri se înmulţeşte şi la camerele de gardă vin mereu pacienţi afectaţi cu COVID", a afirmat medicul.
 

×
Subiecte în articol: Adrian Streinu-Cercel mască coronavirus
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close