Antena 3 CNN Coronavirus Alexandru Rafila, despre revenirea la normalitate: ”Luna septembrie este un termen realist”

Alexandru Rafila, despre revenirea la normalitate: ”Luna septembrie este un termen realist”

Deputatul PSD Alexandru Rafila crede că revenirea la normalitate în luna septembrie este un termen realist, dacă vor fi îndeplinite două condiții: capacitatea de vaccinare să ajungă la 100.000 pe zi, iar interesul oamenilor pentru imunizare să fie menținut.

Alexandru Rafila, despre revenirea la normalitate: ”Luna septembrie este un termen realist”
de Andreea Cigolea    |    08 Mar 2021   •   10:42

”Da, este un termen realist, cu două condiții. Una este legată de capacitatea de a administra 100.000 de doze de vaccin pe zi, minim, ăsta trebuie să fie un minim și este posibil să facem acest lucru, având în vedere că în următoarele două luni, adică luna aceasta și luna viitoare, peste șase milioane de doze de vaccin vor sosi în România, așa că 100.000 ca și medie, incluzând și zilele de week-end. Al doilea element este legat de disponibilitatea populației să se vaccineze. Ăsta este elementul crucial, trebuie menținut interesul oamenilor, trebuie explicat și mai mult, fiecare dintre noi trebuie să știm că reîntoarcerea la normalitate în luna septembrie de exemplu este legată de obținerea unei acoperiri vaccinale de minim 70%”, a declarta Alexandru Rafila, la RFI.

Medicul susține că măsurile care însoțesc scenariul roșu nu sunt suficiente, dacă populația nu cooperează: „Doar măsurile, fără o aderență a populației la respectarea protecției individuale nu au rezultate extraordinare. Sunt de acord cu măsurile în principiu, dar trebuie găsită calea aceasta a unui parteneriat între autorități și populație și aici cred că mai sunt lucruri de făcut”.

Alexandru Rafila, testarea lasă de dorit în multe orașe și că se face disproporționat

”În foarte multe orașe mai mari, testarea lasă de dorit, adică sunt disproporții foarte mari între testările dintre diverse capitale de județ, ca să mă refer doar la aceste localități și atunci nu putem face comparații, decât dacă se testează în mod similar, adică persoanele care întrunesc definițiile de caz, eliberate de către Institutul Național de Sănătate Publică, pe de o parte, dar chiar și contacții apropiați ai unor persoane infectate sunt supravegheați și testați cu regularitate, încât orice caz nou să poată fi într-adevăr înregistrat”, a mai spus Alexandru Rafila.

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close