Antena 3 CNN Coronavirus Lista alimentelor pe care să nu le mâncăm în perioada pandemiei. Nutriţionist: Ne pot pune sănătatea în pericol

Lista alimentelor pe care să nu le mâncăm în perioada pandemiei. Nutriţionist: Ne pot pune sănătatea în pericol

Statul prelungit în casă şi lipsa mişcării ne pot face mai vulnerabili, motiv pentru care este bine să ne alimentăm cum trebuie, iar un nutriţionist renumit din Italia ne spune de ce trebuie să ne ferim în această perioadă.

Lista alimentelor pe care să nu le mâncăm în perioada pandemiei. Nutriţionist: Ne pot pune sănătatea în pericol
Sursa foto: Pexels
de M.Z.    |    03 Apr 2020   •   10:45

Este important să ştim ce mâncăm, nu numai pentru că ne putem îngrăşa, dar izolarea şi alimentele nesănătoase ne pot pune sănătatea în pericol.

"Alimentele de evitat în timpul carantinei sunt cele procesate, adică exact ce majoritatea oamenilor tind să cumpere considerând că nu sunt ușor perisabile. Acestea conțin ingrediente sintetice, precum agenți de intensificare a aromelor, coloranți, emulsifianți, îndulcitori artificiali și alți aditivi folosiți pentru a imita calitățile alimentelor proaspete. Pot conține acizi grași trans, adică grăsimi industriale capabile să reziste la temperaturi ridicate. De asemenea, fac alimentele să reziste mai mult și să nu râncezească. Acizii grași trans nu sunt sănătoși, deoarece pot crește nivelul LDL (colesterolul "rău"), dar nu și HDL (colesterolul "bun"), crescând riscul de a dezvolta boli cardiovasculare", explică nutriționistul Gianluca Mech, potrivit alistmagazine.ro.

Ce să nu cumpărăm din supermarket

"Alimentele procesate sunt sărace în vitamine, fibre și alți micronutrienți esențiali. Printre acestea găsim: băuturile dulci și carbogazoase, gustările dulci ambalate, înghețata industrială, ciocolata, dulciurile industriale, pâinea, margarina, biscuiții industriali, prăjiturile și amestecurile pentru prăjituri, cereale "nenaturale" pentru micul dejun, băuturile energizante, băuturile de fructe cu adaos de zahăr sau îndulcitori artificiali, carnea procesată (cârnați), supele instant și multe altele", ne îndeamnă Gianluca Mech.
 

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close