Antena 3 CNN Coronavirus Aplicația care îți spune dacă ai sau nu COVID. Bolnavul, depistat după sunetul tusei

Aplicația care îți spune dacă ai sau nu COVID. Bolnavul, depistat după sunetul tusei

Tehnologia poate avea o contribuție uriașă în lupta cu COVID-19. Până când va fi găsit un vaccin pentru coronavirus, o aplicație care folosește inteligența artificială ar putea identifica persoanele infectate după sunetul din tusea lor.

Aplicația care îți spune dacă ai sau nu COVID. Bolnavul, depistat după sunetul tusei
Sursa foto: Pexels
de Claudia Simion    |    05 Aug 2020   •   16:20

La acest proiect au lucrat cercetători din diverse părți ale lumii, iar rezultatele s-au dovedit a fi cu adevărat spectaculoase. Vorbim despre oameni de știină din Mexic, SUA, Spania și Italia, conduși de o echipă de la Massachusetts Institute of Technology.

Cercetătorii au dezvoltat o bază de date cu mii de sunete de tuse de la peroane de toate vârstele, fie că aveau sau nu coronavirus. Cu ajutorul unui algoritm sunt analizate aceste sunete, iar aplicația poate să distingă anumite diferențe între tusea persoanelor confirmate cu COVID-19 și cea a persoanelor care nu erau infectate. În acest fel, starea unui pacient poate fi identificată în doar 15 secunde.

Când a început acest proiect

Pentru ca proiectul să fie pus și în practică, un număr mare de participanți și-au donat vocea pentru ca sistemul să aibă suficiente date de analizat. Aplicația va fi disponibilă pe telefonul mobil în scurt timp, iar descărcarea ei va fi gratuită.

Acest studiu a început, în urmă cu două luni, în mai multe spitale din Italia, Spania, SUA sau Mexic.

Până în momentul de față, la nivel global, au fost înregistrate 18,739,173 de infectări, 705,093 de decese și 11,950,962 de persoane vindecate. SUA și Brazilia sunt în continuare cele mai afectate de pandemie.

×
Subiecte în articol: coronavirus Mexic Spania Italia SUA
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close