Antena 3 CNN Coronavirus Un banal medicament ne-ar putea proteja de COVID. Se găsește în toate farmaciile fără rețetă

Un banal medicament ne-ar putea proteja de COVID. Se găsește în toate farmaciile fără rețetă

Aspirina, acel medicament banal, ieftin, pe care-l găsești în orice farmacie, ne poate ajuta să ținem la distanță coronavirusul.

Un banal medicament ne-ar putea proteja de COVID. Se găsește în toate farmaciile fără rețetă
de Andreea Cigolea    |    17 Apr 2021   •   12:19

Cercetătorii au comparat rata de infecție și de vindecare a mai bine de 10.000 de pacienți infectați cu noul coronavirus între lunile februarie și iunie 2020. Astfel, aceștia au stabilit că persoanele care au luat o pastilă de aspirină pe zi au prezentat un risc cu 29 la sută mai mic de a se infecta.

Deocamdată nu se știe exact modul în care acționează aspirina pentru a reduce riscul de infecție cu noul coronavirus, însă autorii studiului cred că acest lucru este posibil grație proprietăților antivirale ale aspirinei, care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Concluziile acestui studiu, ce a fost condus de cercetătorii israelieni de la Leumit Health Services, Bar-Ilan University și Barzilai Medical Center, au fost publicate luna trecută, în The FEBS Journal.

”Această observație privind efectele benefice ale aspirinei în fața infecției cu noul coronavirus este preliminară, dar pare foarte promițătoare.”, a subliniat liderul studiului, profesorul Eli Magen de la Barzilai Medical Center.

Același studiu a arătat, de asemenea, că persoanele care au luat aspirină au prezentat un risc mai mic de a dezvolta simptome grave ale infecției cu noul coronavirus.

×
Subiecte în articol: aspirina coronavirus
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close