Antena 3 CNN Coronavirus Atenție, părinți! Ce s-a întâmplat în Berlin când copiii au început să meargă din nou la școală

Atenție, părinți! Ce s-a întâmplat în Berlin când copiii au început să meargă din nou la școală

Doar 5% dintre școlile din Berlin au raportat cazuri de coronavirus, atât în rândul profesorilor, cât și în cel al elevilor, în primele două săptămâni de la reînceperea cursurilor după vacanța de vară. Autoritățile au luat rapid măsuri și au plasat în carantină, după caz, atât elevi, cât și profesori.

Atenție, părinți! Ce s-a întâmplat în Berlin când copiii au început să meargă din nou la școală
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    21 Aug 2020   •   18:28

Ziarul Berliner Zeitung a centralizat datele furnizate de autoritățile germane din domeniul învăţământului, iar lista a inclus atât școli publice, cât și particulare. Concluzia responsabililor din învățământ a fost că infecţiile ajung în şcoală din afară și că nu există încă motive întemeiate pentru suspendarea cursurilor.

În majoritatea școlilor unde au fost depistate cazuri de COVID, a fost vorba doar de câte un profesor sau un elev infectat fără să fie depistate şi alte contagieri. Zeci de profesori şi sute de elevi au fost însă plasaţi în carantină în tot Berlinul, pentru a se evita escaladarea situației.

1.427 noi cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Germania, cu 300 de cazuri mai puține față de luna aprilie în care s-a atins apogeul în ceea ce privește numărul de noi cazuri.

 

 

×
Subiecte în articol: Berlin
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close