Antena 3 Coronavirus Atenționări de călătorie pentru statele europene afectate de coronavirus

Atenționări de călătorie pentru statele europene afectate de coronavirus

18 Mar 2020   •   00:47
Atenționări de călătorie pentru statele europene afectate de coronavirus

Majoritatea statelor europene, care se confruntă cu un număr mare al celor infectați cu coronavirus, au adoptat măsuri speciale ce vizează restricții de călătorie, cu scopul de a limita răspândirea virusului.

Atenționari de călătorie Europa, în contextul crizei provocate de coronavirus:

SPANIA

-a fost decretată starea de urgență pe întreg teritoriul Spaniei, începând cu data de 16 martie, timp de 15 zile, cu posibilitatea de prelungire.

-sunt suspendate toate zborurile aeriene care fac legătura între Spania și România, timp de 14 zile.

-măsura intră în vigoare din 18 martie, ora 18.00.

ITALIA

-sunt suspendate zborurile din Italia pentru alte 14 zile, începând din 23 martie.

FRANȚA

-Începând cu data de 17 martie, în Franța se aplică propunerea Comisiei Europene privind închiderea frontierelor la intrarea în UE și spațiul Schengen pentru cetățenii statelor terțe și suspendarea călătoriilor între statele terțe și UE pentru 30 de zile. Cetățenii francezi aflați în străinătate vor putea să se întoarcă în țară, în cazul în care doresc.

MAREA BRITANIE

-Zborurile directe care sosesc în Marea Britanie din țările cu risc de contaminare trebuie să furnizeze, cu 60 de minute înainte de aterizare, Declarația generală a aeronavelor (General Aircraft Declaration) către autoritățile aeroportului de destinație, în care indică starea de sănătate a pasagerilor. O declarație similară, Maritime Health Declaration Form, este cerută și navelor care sosesc din orice port străin în Marea Britanie. Pe aeroporturile britanice nu sunt luate măsuri speciale.

REPUBLICA MOLDOVA

-a fost decretată starea de urgență pentru perioada 17 martie – 15 mai

-începând cu data de 17 martie a.c., ora 00.00, este interzisă trecerea frontierei de stat dintre Republica Moldova și Ucraina pentru cetățenii străini.

-începând cu data de 17 martie a.c., ora 20.00, este interzisă trecerea frontierei de stat dintre România și Republica Moldova pentru cetățenii străini pe sensul de intrare în Republica Moldova.

-se sistează rutele feroviare internaționale de transport pasageri până la data de 01 aprilie a.c., orele 00:00. A fost suspendat traficul feroviar pe ruta Chișinău – Iași (Socola), pe ambele sensuri. A fost întreruptă temporar circulația trenului „Prietenia” Chișinău – București – Chișinău.

-se sistează toate cursele aeriene regulate de pasageri, cât și a charterelor regulate de pasageri până la 01 aprilie a.c., orele 00:00.

CEHIA

-a fost decretată stare de urgență (din 12 martie pe o perioadă de 30 de zile)

-este interzisă intrarea în Cehia a cetățenilor străini fără permis de rezidență și a turiștilor, indiferent din ce țară vin.

CIPRU

-Începând cu data de 15 martie, pentru o perioadă de 15 zile, accesul pe teritoriului Ciprului este permis doar cetățenilor ciprioți, cetățenilor cu drept de ședere în Cipru, cetățeni din state membre UE sau din state terțe care lucrează în Cipru, diplomați și persoane aflate în misiuni oficiale, persoane care călătoresc din motive profesionale, cu obligația de a prezenta o autorizație emisă de ministerul de resort, elevi și studenți care studiază pe teritoriul Ciprului.

-toate persoanele care sosesc în Cipru, indiferent de țara de origine, vor fi supuse unei perioade de carantină obligatorii de 14 zile, în spații special amenajate.

POLONIA

-este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini pe teritoriul Poloniei (cu excepția cetățenilor cu drept de ședere sau de muncă, respectiv a cazurilor speciale) și se instituie aplicarea măsurii de carantină obligatorie la domiciliu pe durata a 14 zile pentru toți cetățenii polonezi care intră în țară.

UNGARIA

-stare de urgență din data de 16 martie

-ca măsură de excepție cu aplicabilitate o singură dată, este permisă traversarea frontierei ungare de către cetățenii români în vederea repatrierii în intervalul 17 martie 2020 ora locală 21:00 și 18 martie 2020 ora locală 05:00.

-începând cu data de 17 martie a.c., ora 00:00, granițele Ungariei sunt închise pentru tranzitul persoanelor (cu excepția categoriilor menționate mai jos).

BULGARIA

-stare de urgență din data de 13 martie

-începând cu data de 18 martie a.c., este interzisă temporar intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria a persoanelor care sosesc din următoarele state: China, Iran, Bangladesh, India, Maldive, Nepal, Sri Lanka, Regatul Spaniei, Italia, Coreea de Sud, Coreea de Nord, Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda și Elveția. Excepție de la această regulă fac cetățenii cu ședere permanentă, pe termen lung sau continuată, pe teritoriul Republicii Bulgaria, precum și membrii familiilor acestora.

-sunt închise temporar anumite puncte de frontieră cu Bulgaria: dinspre Serbia (Bregovo, Strezimirovtsi, Otomantsi, Gradina și Vrashka Chuka – prin ultimele două este permis doar accesul camioanelor) și dinspre România (Negru-Vodă, Lipnița, Dobromir, Zimnicea, Turnu-Măgurele și Bechet).

Ministerul Afacerilor Externe a publicat pe site, la secţiunea „Atenţionări de călătorie - Europa - COVID-19”, informaţii actualizate referitoare la măsurile adoptate de statele europene în contextul noului coronavirus.

×
Subiecte în articol: Europa coronavirus calatorie

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close