Antena 3 CNN Coronavirus Beatrice Mahler, recomandări pentru a ne feri de noile tulpini COVID-19. E nevoie de protecție suplimentară

Beatrice Mahler, recomandări pentru a ne feri de noile tulpini COVID-19. E nevoie de protecție suplimentară

Din cauza tulpinii britanice a coronavirusului, mult mai contagioasă, medicii recomandă folosirea unei măști de protecție cu filtru. În lipsa acesteia este benefică protecția dublă, adică mască sanitară acoperită de o mască textilă. Sfatul aparține managerului institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler, recomandări pentru a ne feri de noile tulpini COVID-19. E nevoie de protecție suplimentară
de Georgiana Adam    |    25 Feb 2021   •   16:52

"Sunt tot mai multe foruri internaționale care susțin nevoia de protecție suplimentară atunci când vorbim de tulpina britanică pentru că riscul de contagiune și gradul de contagiune al acesteia este mare.

Recomandările sunt pentru o mască cu grad de filtrare crescută, iar dacă acest lucru nu este posibil, pentru că totuși aceste măşti sunt destul de scumpe, sunt eficiente și măștile chirurgicale care să fie acoperită de o mască textilă dintr-o țesătură cât mai densă", a spus pentru Antena 3, managerul institutului "Marius Nasta" Beatrice Mahler.

INSP: Tulpina britanică a SARS-CoV-2 circulă deja în jumătate din judeţele României

INSP a publicat, marţi, analiza epidemiologică a primelor 136 de cazuri de COVID-19 din România confirmate cu noi variante ale virusului.

"Sunt necesare eforturi conjugate pentru realizarea secvenţierilor şi comunicarea rezultatelor la DSP şi CNSCBT cât mai curând după finalizarea investigaţiilor de laborator, în vederea realizării rapide a anchetelor epidemiologice şi a instituirii măsurilor necesare faţă de cazuri şi contacţi, având în vedere transmisibilitatea crescută a acestei variante şi, conform ultimelor evidenţe sosite din Marea Britanie, severitatea mai mare a bolii pe care o generează la vârstnici", a evidenţiat INSP.

Până în prezent, în acest an, au fost comunicate la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) 499 de secvenţieri finalizate în săptămânile 53/2020 - 07/2021, respectiv până la data de 21 februarie 2021 inclusiv, dintre care 136 au fost confirmate cu VOC 202012/01 (linia genetică B.1.1.7).

Rate de confirmare a tulpinii britanice este de 27,3%

Până la data menţionată, nu au fost detectate alte variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, a subliniat INSP.

Rezultatele secvenţierilor au fost comunicate de patru laboratoare: INCDMM Cantacuzino, INBI Balş, MedLife şi Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava.

Conform INSP, cele 136 de cazuri confirmate cu varianta britanică a coronavirusului au provenit din următoarele judeţe: Argeş (2), Bucureşti (80), Bihor (1), Brăila (1), Botoşani (4), Caraş-Severin (2), Cluj (9), Constanţa (1), Covasna (1), Galaţi (2), Giurgiu (1), Gorj (2), Hunedoara (1), Ilfov (5), Mureş (1), Prahova (1), Suceava (5), Timiş (11), Vâlcea (4), Vrancea (1), Vaslui (1).

Cele mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină s-au înregistrat la grupa de vârstă 45-54 ani. Marea majoritate a cazurilor (95,6%) au avut vârsta mai mare de 25 de ani. De asemenea, au fost înregistrate două cazuri cu vârsta sub un an, ambii copii provenind din focare familiale de COVID-19.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close