Antena 3 CNN Coronavirus Bolnavă de COVID timp de 335 de zile. Femeia care deține recordul pentru cea mai lungă infecție

Bolnavă de COVID timp de 335 de zile. Femeia care deține recordul pentru cea mai lungă infecție

O femeie din Statele Unite bolnavă de COVID-19 timp de aproape un an, în urma unei singure infectări cu SARS-CoV-2 deține recordul pentru cea mai lungă infecție cu SARS-CoV-2.

Bolnavă de COVID timp de 335 de zile. Femeia care deține recordul pentru cea mai lungă infecție
Sursa foto: Antonio Masiello/Getty Images
de Andreea Cigolea    |    21 Noi 2021   •   10:10

Americanca în vârstă de 47 de ani, care a preferat să rămână anonimă, a fost infectată 335 de zile, potrivit revistei științifice americane Science.

Acest record este foarte departe de media, calculată ca fiind de opt zile, în care virusul ar rămâne în organism. Unele persoane rămân pozitive la COVID-19 până la 20 de zile, în medie, după primele simptome, uneori chiar până la 37, rareori s-au înregistrat cazuri care să treacă de această perioadă. 

Care este explicația

Potrivit cercetătorilor, sistemul imunitar slăbit al pacientei poate fi de vină pentru o infecție atât de lungă. Cu trei ani mai devreme, femeia făcuse un tratament agresiv împotriva cancerului. În urma acestui tratament, a rămas cu un nivel scăzut de celule B, celule ale sistemului imunitar care produc anticorpi și care ajută sistemul imunitar să funcționeze normal.

Deși această pacientă rămâne un caz izolat, ea nu este prima femeie care a fost infectată foarte mult timp. Anul trecut, o femeie din SUA în vârstă de 71 de ani a fost pozitivă la Covid-19 timp de 105 zile. Această perioadă excepțională de contagiozitate a fost explicată tot prin faptul că septuagenara era imunocompromisă, suferind de hipogammaglobulinemie dobândită, anemie și leucocitoză cronică.

 

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close