Antena 3 CNN Coronavirus Zeci de bolnavi de Covid 19 așteaptă cu zilele, într-o zonă tampon, transferul la spital

Zeci de bolnavi de Covid 19 așteaptă cu zilele, într-o zonă tampon, transferul la spital

Zeci de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 așteaptă zile întregi într-o zonă tampon organizată la Spitalul de Urgență Galați pentru a fi transferate la spitale Covid. Transferul durează deoarece toate unitățile suport Covid sunt pline. În acest timp, bolnavii nu primesc tratament pentru Covid.

Zeci de bolnavi de Covid 19 așteaptă cu zilele, într-o zonă tampon, transferul la spital
de Andreea Cigolea    |    23 Noi 2020   •   14:45

Zeci de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 așteaptă zile întregi într-o zonă tampon organizată la Spitalul de Urgență Galați pentru a fi transferate la spitale suport Covid. Așteptarea ține chiar și trei zile deoarece unitățile care primesc pacienți sunt pline. În plus, probleme mari sunt cu ambulanțele care nu mai fac față solicitărilor.

Luni, 32 de pacienți așteaptă să fie transferați la spitale suport Covid din Galați. Unii așteaptă de vineri, iar în aceste zile nu primesc tratament pentru boală deoarece Spitalul de Urgență nu are medicamente pentru astfel de situații.

„La Spitalul Clinic de Urgență sunt 32 pacienți confirmați cu COVID 19 care așteaptă să fie transferați către spitale suport COVID. Dintre aceștia, 12 sunt internați în secția tampon, iar 20 sunt cantonați în containerele special amenajate din cadrul secției UPU Smurd. O parte din pacienți așteaptă confirmarea de vineri pentru a fi transferați. În acest sens, pentru fiecare pacient s-a luat legătura cu CCNI și așteptăm deciziile de transfer. În ultimele 3 zile, 113 pacienți au fost confirmați cu COVID în UPU, iar ambulanțele sosesc în continuu. În secția ATI COVID sunt internați un număr de 16 pacienți. Facem mențiunea că în cadrul unității noastre nu se poate acorda tratament antiviral specific acestor pacienți, nefiind spital COVID. Tocmai de aceea sunt așteptate aprobările de transfer către spitalele suport”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență din Galați, Ionuț Băneșanu.

O altă problemă care împiedică transferul pacienților este lipsa ambulanțelor. Acestea nu mai fac față solicitărilor și pacienții trebuie să aștepte ore sau chiar zile întregi pentru a fi transportați.

Coronavirus în România, 23 noiembrie 2020. Avem sub 5.000 de persoane infectate cu COVID

Coronavirus în România, 23 noiembrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 130 de noi decese, 4.207 de persoane infectate cu COVID, în timp ce la ATI sunt internaţi 1.160 de pacienți.

×
Subiecte în articol: Galați coronavirus

ȘTIRI

Țara fierbe sub presiunea profesorilor. Mii de cadre didactice protestează în marile oraşe

Parteneri
Horoscop 30 mai 2023. Racii merg pe instinct, Berbecii trec printr-un test
x close