Antena 3 CNN Coronavirus Ministrul Sănătății: Toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19. Mergem din ușă în ușă

Ministrul Sănătății: Toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19. Mergem din ușă în ușă

Toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19, a anunțat ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății: Toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19. Mergem din ușă în ușă
Sursa foto: Antena 3
de S.T.    |    25 Mar 2020   •   21:27

Victor Costache a precizat că pacienții diagnosticați cu noul virus vor fi internați doar în spitale dedicate tratării acestei patologii, iar până la sfârșitul săptămânii vor fi stabilite cel putin 30 de unități, în toată țara.

„Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste.

Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache, într-un interviu acordat Știrilor Pro TV.

Și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunță o operațiune de testare în masă pentru locuitorii din București.

Vor fi folosite testele pe care Primăria Capitalei le-a procurat în ultima perioadă și aparatele pentru procesarea acestora care ar avea o capacitate suficientă pentru a putea da rezultate rapide.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close