Antena 3 CNN Coronavirus Gheorghiţă anunță că județele cu rată mare de infectare primesc cabinete noi de vaccinare

Gheorghiţă anunță că județele cu rată mare de infectare primesc cabinete noi de vaccinare

165 de noi cabinete de vaccinare se vor deschide, din 23 martie, în județele și localitățile cu rată mare de infectare, a anunțat marți coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Gheorghiţă anunță că județele cu rată mare de infectare primesc cabinete noi de vaccinare
de Andreea Cigolea    |    16 Mar 2021   •   14:30

Din data de 23 martie se vor deschide 165 de cabinete noi de vaccinare la nivel național, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Cabinetele noi vor fi alocate cu prioritate către județele și localitățile cu incidență mare a cazurilor. Pentru București se deschid suplimentar 54 de noi cabinete de vaccinare în care se va utiliza serul Pfizer.

De asemenea, din 5 aprilie se deschid alte cabinete noi. „Se lucrează la această analiză și la distribuția cabinetelor pentru a putea vaccina aproximativ 40.000 de persoane zilnic cu vaccinul de la Pfizer”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

În acest moment, 760 centre sunt active la nivel național cu 1.089 de fluxuri.

Gheorghiţă a anunţat că România continuă vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca

„În acest moment sunt 13 state la nivel european care au decis suspendarea temporara a unui singur lot de vaccin. România a decis continuarea la acest moment a vaccinarii cu AstraZeneca.  Decizia de a continua sau a staopa vaccinarea cu AstraZeneca a fost una dintre cele mai dificile decizii pe care a trebuit sa le luam. Trebuie sa punem in balanta beneficiile vaccinarii, tinand cont ca multi oameni isi pierd viata din cauza infectarii. Riscurile sunt cele legate de evenimentele tromboembolice raportate la nivel european. Cred ca trebuie sa acordam credit Agentiei Europene a Medicamentului.

Am decis sa continuam vaccinarea tinand cont de beneficiile pe care le avem. Continuam monitorizarea si raportarea reactiilor”, a declarat coordonatorul Campaniei de Vaccinare.

8 județe în scenariul roșu 

Constanța- 3,02%, Alba- 3,03%, Hunedoara-3,43%  Cluj-3,83%, Brașov- 4,11%, București- 4,24% , Ilfov- 4,85%, Timiș 5,86%. 

Bilanţ COVID-19 în România, 16 martie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al panidemiei de COVID-19, iar ultimele date arată că au fost înregistrate 6.118 cazuri noi, 133 decese, 1.226 de persoane internate la ATI, în România, în ultimele 24 de ore.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă vaccinare
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close