Antena 3 CNN Coronavirus De ce mor atât de mulți români de COVID! Medic: ”La cei intubaţi, mortalitatea este mai mare din cauza infecţiilor nosocomiale”

De ce mor atât de mulți români de COVID! Medic: ”La cei intubaţi, mortalitatea este mai mare din cauza infecţiilor nosocomiale”

Medicul Cristian Băicuş a explicat de ce este mortalitatea atât de ridicată în România acum, comparativ cu lunile aprilie-mai.

De ce mor atât de mulți români de COVID! Medic: ”La cei intubaţi, mortalitatea este mai mare din cauza infecţiilor nosocomiale”
Sursa foto: hepta
de Andreea Cigolea    |    14 Oct 2020   •   10:14

Se pare că pacienții care ajung să fie intubați într-o unitate spitalicească de la noi din țară mor și din cauza infecțiilor nozocomiale.

“Explicaţia poate fi că pacienţii ajung mai târziu la spital. Poate că nu sunt la fel de bine îngrijiţi, poate iau infecţii nosocomiale din spital. Cred că acestea sunt explicaţiile posibile pentru rata mai mare a mortalităţii în România.”-  explică medicul Băicu şeful secţiei de medicină internă Spitalul Colentina, spital suport COVID, conform Libertatea.

”Mortalitatea e mai mare pentru orice boală. Nu e o excepţie COVID-ul”

”Avem şi o populaţie cu un număr mai mare de comorbidităţi, mai prost îngrijită. Suntem o ţară mai puţin civilizată. Şi atunci mortalitatea e mai mare pentru orice boală. Nu e o excepţie COVID-ul. Avem mortalitate mai mare la orice boală şi atunci de ce să facă excepţie COVID-ul? E posibil ca autorităţile să nu aibă date legate de infecţii nosocomiale. Probabil că la cei care ajung să fie intubaţi, mortalitatea este mai mare din cauza infecţiilor nosocomiale” a mai adăugat medicul.

×
Subiecte în articol: mortalitate
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close