Antena 3 CNN Coronavirus Ce șanse sunt să te infectezi cu COVID-19 când zbori cu avionul. Studiul care răstoarnă tot ce s-a știut până acum

Ce șanse sunt să te infectezi cu COVID-19 când zbori cu avionul. Studiul care răstoarnă tot ce s-a știut până acum

Cercetătorii care au studiat subiectul au ajuns la concluzia că probabilitatea să te infectezi cu COVID-19 în timpul zborului cu avionul este una destul de redusă. Iar unul dintre motive e că aerul din cabine este reînoit la fiecare 2-3 minute.

Ce șanse sunt să te infectezi cu COVID-19 când zbori cu avionul. Studiul care răstoarnă tot ce s-a știut până acum
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    25 Aug 2020   •   19:30

Unele avioane sunt dotate cu „filtre de aer cu eficienţă ridicată” sau filtre HEPA, identice cu cele utilizate în sălile de operaţie din spitale. Acestea reţin până la 99,99% dintre particule, asigurând astfel că aerul din cabină respectă standardele de calitate.

În cadrul unui studiu recent s-a constatat că 14 dintre cei 102 pasageri aflaţi la bordul unei aeronave care călătoreau spre Germania erau purtători de coronavirus în timpul zborului şi au îmbolnăvit doar alţi doi pasageri în decursul a mai bine de patru ore de zbor. Mai mult decât atât, cursa a avut loc în luna martie, înainte ca purtarea măştilor să devină o rutină, scrie Adevărul.

Alte studii efectuate cu privire la zborurile de repatriere din Wuhan, au arătat că nu a avut loc nicio contaminare la bord în contextul în care pasagerii purtau măşti. Un alt studiu, de data aceasta al unui profesor de statistică de la MIT arată o rată de transmisie de doar 1 la 4.300 în timpul unui zbor scurt, iar dacă este păstrat un scaun liber între pasageri, riscul de infectare scade la 1 din 7.700.

Cele mai importante măsuri luate de companiile aeriene

Și companiile aeriene şi-au ajustat protocoalele de zbor. Purtatea măștii și chiar a mănușilor, în unele cazuri, este obligatorie, pasagerilor li se măsoară temperatura, au fost configurate procese de îmbarcare adaptate, în grupuri mai mici, iar în unele destinaţii se efectuează teste rapide sau sunt solicitate teste COVID de tip PCR, care să ateste faptul că pasagerii şi personalul sunt sănătoşi.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close