Antena 3 CNN Coronavirus Ce se întâmplă în corpul unui copil care este infectat cu COVID-19

Ce se întâmplă în corpul unui copil care este infectat cu COVID-19

Potrivit unui studiu britanic de ultimă oră, COVID-19 nu afectează copiii. Cercetătorii au analizat datele a peste 650 de pacienți cu vârste sub 19 ani internați în spitale din Marea Britanie, Scoția și Țara Galilor, pe parcursul lunilor ianuarie și iulie. Specialiștii au observat că aceștia reprezentau sub 1% din toți pacienții din acele spitale.

Ce se întâmplă în corpul unui copil care este infectat cu COVID-19
Sursa foto: pixabay
de Dan Gabor    |    29 Aug 2020   •   10:15

Doar șase dintre acești pacienți tineri – sau 1% – au murit în spital, în comparație cu procentul de 27% dintre pacienții Covid-19 de toate vârstele care au murit în aceeași perioadă de timp, au concluzionat cercetătorii.

„Putem fi siguri că COVID în sine nu cauzează daune copiilor pe o scară semnificativă”, a spus Malcolm Semple, profesor de medicină pentru focare și sănătate a copiilor la Universitatea din Liverpool din Marea Britanie, care a condus lucrarea

În general, 18% dintre pacienții tineri au avut nevoie de îngrijiri critice, iar „etnia a fost asociată semnificativ cu internarea în îngrijiri critice”, au remarcat cercetătorii, citați de CNN.

Cele mai frecvente simptome pe care le-au avut pacienții tineri au fost febra, tuse, greață sau vărsături și scurtarea respirației. Cercetătorii au descoperit că 52 de pacienți – sau 11% – îndeplinesc criteriile pentru sindromul inflamator multisistem la copii sau MIS-C, o complicație tulburătoare a Covid-19 în care diferite părți ale corpului pot deveni inflamate.

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close