Antena 3 CNN Coronavirus China închide un oraș cu 13 milioane de locuitori, după depistarea a 18 cazuri de COVID-19

China închide un oraș cu 13 milioane de locuitori, după depistarea a 18 cazuri de COVID-19

Strategia Zero-COVID închide un oraș din China cu 13 milioane de locuitori, în urma depistării a 18 cazuri de Omicron.

China închide un oraș cu 13 milioane de locuitori, după depistarea a 18 cazuri de COVID-19
de Alexandra Ionescu    |    05 Iul 2022   •   20:22

O subvarianță Omicron foarte transmisibilă, care este deja dominantă în Marea Britanie și SUA, a dus la închiderea pentru 7 zile orașul Xi’an, unde locuiesc 13 milioane de oameni.

Afacerile, școlile și restaurantele din Xi’an se vor închide timp de o săptămână, au declarat oficialii marți, după ce orașul chinez a înregistrat câteva cazuri de COVID-19. 

Rezidenților din „zonele cu risc ridicat” li s-a spus să rămână în casă, potrivit The Guardian.

Zhang Yi, de la Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din Shaanxi, a declarat presei locale că subvarianta Omicron, cunoscută sub numele de BA.5, s-a aflat în spatele celui mai recent focar din Xi’an.

„Subvarianta Omicron BA.5 este chiar mai transmisibilă și se răspândește mai repede decât tulpina anterioară BA2.2 și este mai probabil să scape de anticorpi”, a declarat Zhang pentru presa chineză marți.

Descoperirea BA.5 adaugă noi complicații politicii stricte de zero COVID a Chinei, spun experții. Subvarianta Omicron este mai transmisibilă decât BA.2.2, care au fost în spatele focarelor recente din Shanghai și Beijing.

China este ultima economie majoră legată de o strategie zero-COVID, care implementează blocări rapide, carantine și restricții de călătorie în încercarea de a elimina noile infecții.

Oficialul orașului,Zhang Xuedong a declarat, la o conferință de presă, că Xi’an va implementa „măsuri de control temporar de șapte zile” care „ar permite societății să se liniștească cât mai mult posibil, să reducă mobilitatea și să reducă riscul de infecție”.

„Trebuie să luptăm atât împotriva timpului, cât și împotriva virusului  pentru a ne proteja împotriva tuturor riscurilor posibile și a pericolelor ascunse și pentru a evita în mod decisiv o explozie în răspândirea comunitară”, a spus Zhang.

Locurile publice de divertisment, inclusiv pub-urile, cafenelele pe internet și barurile karaoke își vor închide porțile de la miezul nopții de miercuri, a anunțat guvernul orașului într-o notificare.

Restaurantele nu vor avea voie să servească mesenii în interior, dar pot continua să ofere servicii la pachet.

Școlile trebuie să înceapă mai devreme vacanța de vară, iar universitățile își vor închide campusurile.

×
Subiecte în articol: COVID-19 coronavirus omicron China Xi’an
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close