Antena 3 CNN Coronavirus ”COVID-19 nu există!“ Un pacient a plecat din ATI, deşi medicii l-au implorat să nu meargă acasă

”COVID-19 nu există!“ Un pacient a plecat din ATI, deşi medicii l-au implorat să nu meargă acasă

Un ieşean de 68 de ani infectat cu COVID a ajuns la spital în stare gravă și a plecat din ATI, invocând că nu crede în COVID-19. Medicii se aşteaptă ca el să moară acasă sau să se întoarcă în stare gravă.

”COVID-19 nu există!“ Un pacient a plecat din ATI, deşi medicii l-au implorat să nu meargă acasă
de Andreea Cigolea    |    20 Mar 2021   •   10:54

Bărbat a ajuns la începutul săptămânii în stare gravă la Spitalul „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi, fiind confirmat pozitiv la noul coronavirus. El a fost internat direct în secţia de Terapie Intensivă, pentru că nu putea să respire. De asemenea, el avea nevoie de dializă, suferind de insuficienţă renală acută. După doar câteva zile, în care începuse să se simtă mai bine, ieşeanul a cerut să plece acasă, susținunând că virusul nu este atât de periculos.

”Bărbatul nu a necesitat intubare, şedinţele de dializă şi tratamentul administrat în ATI au îmbunătăţit foarte mult starea generală de sănătate. I-au fost explicate aceste riscuri la care se supune, atât din perspectiva faptului că i-ar putea infecta pe ceilalţi membri ai familiei, cât şi din perspectiva necesităţii de a continua şedinţele de dializă”, a explicat conf.dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului ”Parhon”, conform ziaruldeiasi.ro.

Medicii ieşeni se aşteaptă ca bărbatul să se întoarcă în stare gravă la spital sau chiar să moară la domiciliu. ”Riscurile la care se expune sunt multiple - riscă să dezvolte o complicaţie asociată insuficienţei renale, să facă o tulburare de ritm prin faptul că potasiul nu este eliminat, ceea ce se cheamă hiperkaliemie, fiind vorba despre un risc vital. De asemenea, există riscurile evoluţiei bolii infecţioase la un pacient vârstnic cu boală cronică. Însă decizia a fost a sa, după ce a văzut că se simte mai bine”, a mai spus medicul Ionuţ Nistor.
 

×
Subiecte în articol: COVID
Parteneri
Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie şi gaze
x close