Antena 3 CNN Coronavirus După valul doi, urmează și valul trei al pandemiei. Avertismentul specialiştilor care consiliază guvernul francez

După valul doi, urmează și valul trei al pandemiei. Avertismentul specialiştilor care consiliază guvernul francez

Între momentul actual şi primăvara anului viitor, pandemia de coronavirus va lovi Europa în mai multe valuri. Statele de pe continent se confruntă în prezent cu efectele valului al doilea, care au dus la reimpunerea carantinei naţionale în Franţa şi Marea Britanie şi la reintroducerea stării de urgenţă în Spania.

După valul doi, urmează și valul trei al pandemiei. Avertismentul specialiştilor care consiliază guvernul francez
Sursa foto: businessmagazin.ro
de Gabriel Dano    |    02 Noi 2020   •   18:50

Un avertisment al organismului ştiinţific care consiliază guvernul francez în privinţa pandemiei de coronavirus arată că valul al doilea al epidemiei de COVID, cu care se confruntă în prezent ţările de pe continentul european, nu va fi şi ultimul.

Conform sursei citate, statele europene vor avea de înfruntat mai multe valuri succesive la sfârşitul acestei ierni şi în primăvara anului viitor iar perspectiva lunilor următoare este "extrem de dificilă".

Chiar înainte ca preşedintele francez să anunţe, săptămâna trecută, reintrarea ţării în carantină naţională până la 1 decembrie, organismul ştiinţific a avertizat că "este foarte dificil de prezis" cât va dura cel de-a doilea val.

"Depinde de virus, de mediul său climatic, de măsurile care vor fi luate pentru a limita circulaţia virusului, de acceptarea lor şi, prin urmare, de impact", a argumentat Consiliul.

Carantina din Franţa, impusă pentru a reduce de 10 ori numărul de infectări

Ipoteza de lucru este că ieşirea din valul al doilea se va petrece la sfârşitul acestui an sau la începutul anului 2021.

Momentul ar trebui să coincidă cu o diminuare a cazurilor zilnice la un nivel între 5.000 şi 8.000 pe zi.

Asta ar însemna ca, în urma carantinei naţionale, rata de infectare să scadă de 6 până la 10 ori, de la nivelul actual de 40.000 - 50.000 de cazuri noi pe zi.

Totuşi, indiferent de succesul măsurilor implementate, ele nu vor fi probabil suficiente "pentru a evita alte valuri, după cel de-al doilea", consideră Consiliul ştiinţific al guvernului francez.

Specialiştii acestuia cred că valurile pandemice succesive vor dura "până la apariţia primelor vaccinuri", probabil în al doilea trimestru al anului 2021.

×
Subiecte în articol: pandemie valuri COVID-19 Franta
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close