Antena 3 CNN Coronavirus De ce bărbații sunt mai afectați de coronavirus. A apărut o nouă explicație

De ce bărbații sunt mai afectați de coronavirus. A apărut o nouă explicație

Studiile arată că bărbații mai în vârstă sunt cu până la două ori mai expuși să dezvolte o formă gravă și chiar să moară în urma infecției cu COVID-19. Și asta din cauză că bărbații dezvoltă un răspuns imun mai slab la noul coronavirus decât femeile.

De ce bărbații sunt mai afectați de coronavirus. A apărut o nouă explicație
Sursa foto: Pixabay.com
de Dan Gabor    |    30 Aug 2020   •   12:45

Poate pentru că organismul lor este pregătit să lupte cu agenţii patogeni care ameninţă copiii nenăscuţi sau nou-născuţi, femeile au răspunsuri imune mai rapide şi mai puternice. Companiile care sunt implicate în producerea de vaccinuri împotriva coronavirusului nu au publicat încă date clinice analizate în funcţie de sexul participanţilor, dar Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA le-a solicitat să facă acest lucru, precum şi date în funcţie de etnie şi rasă, a declarat dr. William Gruber, vicepreşedinte la Pfizer, citat de Mediafax.

Echipa Dr. Iwasaki a analizat răspunsurile imune a 17 bărbaţi şi 22 de femei care au fost internaţi la scurt timp după ce au fost infectaţi cu noul coronavirus. Cercetătorii au colectat sânge, probe nazofaringiene, salivă, urină şi scaune de la pacienţi la fiecare trei până la şapte zile.

Analiza a exclus pacienţii de la ventilatoare şi cei care iau medicamente care afectează sistemul imunitar „pentru a ne asigura că măsurăm răspunsul imun natural la virus”, a spus dr. Iwasaki. Cercetătorii au analizat, de asemenea, date de la un număr suplimentar de 59 de bărbaţi şi femei care nu au îndeplinit aceste criterii.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că corpurile femeilor au produs mai multe aşa-numite celule T, care pot ucide celulele infectate cu virus şi pot opri infecţia să se răspândească. Bărbaţii au arătat o activare mult mai slabă a celulelor T şi acest decalaj a fost influenţat starea de sănătate a bărbaţilor. Cu cât bărbaţii sunt mai în vârstă, cu atât sunt mai slabă este activarea celulelor T.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close