Antena 3 CNN Coronavirus Descoperire alarmantă! Ce au găsit medicii în corpul unui american infectat a doua oară cu COVID-19

Descoperire alarmantă! Ce au găsit medicii în corpul unui american infectat a doua oară cu COVID-19

Medicii au identificat primul caz de reinfecţie cu COVID-19 în SUA. Este vorba despre un tânăr din Nevada, infectat a doua oră cu noul COVID-19, fiind, se pare, primul caz documentat de reinfecţie cu COVID-19 în Statele Unite, spun cercetătorii, potrivit CNN.

Descoperire alarmantă! Ce au găsit medicii în corpul unui american infectat a doua oară cu COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    29 Aug 2020   •   11:00

Testele genetice indică faptul că pacientul a fost infectat cu două feluri diferite de virus, a raportat echipa de la Universitatea din Nevada Reno School of Medicine şi Nevada State Public Health Laboratory.

Pacientul a fost diagnosticat pentru prima dată cu COVID-19 în aprilie, după ce a prezentat dureri în gât, tuse, cefalee, greaţă şi diaree, au scris cercetătorii într-un studiu publicat joi.

Starea sa s-a îmbunătăţit, iar apoi a avut două teste negative. Timp de aproximativ o lună a dus o viață normală și părea că nimic rău nu i se mai poate întâmpla. Apoi, pe 31 mai, a început să facă febră, dureri de cap, ameţeli, tuse, greaţă şi diaree.

Cinci zile mai târziu, el a fost internat în spital şi a avut nevoie de oxigenare mecanică. A fost atunci testat a doua oară pentru COVID-19, iar rezultatele au fost pozitive, potrivit Mediafax.

Cercetătorii din Nevada au examinat materialul genetic de la ambele mostre de COVID colectate de la bărbat, iar analiza lor sugerează că a avut două infecţii virale distincte. Rezultatele cercetării arată că oamenii se pot îmbolnăvi de COVID-19 de mai multe ori.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close