Antena 3 CNN Coronavirus Destinaţiile turistice unde avem nevoie de Certificat COVID

Destinaţiile turistice unde avem nevoie de Certificat COVID

Dacă ne pregătim deja de vacanţă trebuie să ştim şi ce ţări cer în continuare certificate de vaccinare pentru COVID 19.

Destinaţiile turistice unde avem nevoie de Certificat COVID
Sursa foto: Burak Kara/Getty Images
de Andreea Cigolea    |    30 Mai 2022   •   12:00

Printre acestea se numeră: Spania, Italia şi Turcia.

În schimb, Grecia a eliminat obligativitatea prezentării certificatului verde, de la 1 iunie.

Cetăţenii români vor putea intra în Bulgaria prin orice punct de trecere al frontierei, aici certificatul verde COVID nu mai este solicitat. De asemenea, nici în Marea Britanie şi Croaţia.

Pot obţine certificat verde românii care au fost vaccinaţi cu schema completă; s-au recuperat după infecţia cu SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile şi există un test pozitiv realizat la un centru acreditat, cu cel puţin 12 zile vechime; au un rezultat negativ la un test PCR, realizat la un centru acreditat, în ultimele 48 de ore.

Turcia impune plata carantinei

Pentru persoanele care sosesc în Turcia, indiferent de modalitatea de transport, este obligatorie completarea formularului de intrare de aici cu maxim 72 de ore înaintea îmbarcării. Acesta va fi prezentat printat sau pe telefonul mobil. Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflaţi în tranzit aeroportuar.

Turiştii care ajung cu avionul în această ţară vor fi scutiţi de carantină dacă sunt vaccinaţi cu un ser din lista OMS sau Turcia, au dovada trecerii prin boală în ultimele şase luni, cu condiţia ca intrarea în Turcia să aibă loc începând cu a 28-a zi de la rezultatul primului test PCR pozitiv, un test negativ PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte sau unul rapide antigen efectuat cu maximum 48 de ore înainte. Fac excepţie copiii cu vârste până în 12 ani.

La intrarea în Turcia pe cale rutieră, navală sau feroviară, nu va fi solicitat niciunul dintre documentele menţionate mai sus. În situaţia în care turiştii se infectează/sunt depistaţi pozitiv COVID-19 pe teritoriul Turciei, hotelierii îşi rezervă dreptul de a imputa plata carantinării.

×
Subiecte în articol: COVID-19 coronavirus
Parteneri
Afaceristul turc şi-a recunoscut crima!
x close