"Proiectul domnului profesor Streinu-Cercel a fost explicat de el însuși și cred că a explicat foarte bine că e vorba de un proiect de cercetare științifică, în care face un screening de anticorpi la nivelul populației.
Și mai vorbim de un alt capitol care se referă la diagnosticul și tratamentul pacienților. Când spunem pacienți, ne referim la persoane simptomatice. Diagnosticul și tratamentul persoanelor simptomatice primează. Dacă ne uităm și la protocolul național care tocmai a apărut în Monitorul Oficial în urmă cu o zi, o să observăm că indicațiile de tratament specific se referă la pacienții simptomatici, cei care au forme altele decât cele ușoare de boală", a spus medicul.
Ce trebuie să facă o persoană care e acasă și crede că are simptome de coronavirus?
"O persoană care e acasă și are orice fel de simptomatologie trebuie să fie consultată de un medic și să primească niște indicații. Știm foarte bine că cineva care are semne de boală trebuie să-și anunțe medicul de familie despre starea lui și dacă starea e mult prea gravă, se apelează la ambulanță și e adus la un spital de specialitate. Dacă persoana e simptomatică, va fi testată", a spus Simin Florescu.
Directorul medicul de la Spitalul Victor Babeș explică cât de utilă este testarea în Capitală