Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Dorel Săndesc, președintele asociației ATI din România: Avem 2.653 de paturi de ATI funcționale cu adevărat

Dorel Săndesc, președintele asociației ATI din România: Avem 2.653 de paturi de ATI funcționale cu adevărat

În plină pandemie de coronavirus paturile de ATI sunt vitale pentru pacienți. România are 2.653 de paturi funcționale cu adevărat, spune medicul Dorel Săndesc.

Dorel Săndesc, președintele asociației ATI din România: Avem 2.653 de paturi de ATI funcționale cu adevărat
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    20 Mar 2020   •   21:38

Dorel Săndesc, președintele asociației de Anestezie și Terapie Intensivă din România, declară că avem o șansă în fața unei asemenea provocări care a copleșit sisteme medicale mult mai bine puse la punct.

„Avem foarte multe de făcut. Avem o șansă, acest val uriaș nu a venit imediat peste noi și trebuie să folosim această șansă”, a spus Dorel Săndesc, vineri seară, la Antena 3.

„În fața acestei crize, societatea română de ATI a trecut imediat la acțiune. Am făcut un audit recent cu numărul de paturi funcționale. Avem 2.653 de paturi funcționale cu adevărat, în statisticile oficiale ale INS figurează peste 4.000, dar restul sunt paturi din spitale mici.

1.361 de paturi sunt dotate, dar 1.292 nu sunt dotate cu ventilatoare mecanice și celelalte echipamente necesare. Aceasta este situația, e mult mai bună decât acum zece ani când era dezastruoasă.

Trebuie să facem tot ce putem ca să reușim să dotăm cel puțin aceste paturi - 1.292, noi am calculat și am înaintat tuturor autorităților.

Pentru un pat costul e undeva la 60.000 de euro. Suma totală se ridică la 139 de milioane de euro, acesta e bugetul necesar pentru a asigura dotarea paturilor disponibile”, a declarat Dorel Săndesc.

Dorel Săndesc, președintele asociației ATI din România: Avem 2653 de paturi de ATI funcționale cu adevărat

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close