Antena 3 CNN Coronavirus Efectele nebănuite ale noului coronavirus. Un bărbat a avut parte de șocul vieții lui când era pe patul de spital

Efectele nebănuite ale noului coronavirus. Un bărbat a avut parte de șocul vieții lui când era pe patul de spital

Covid-19 poate provoca priapism - o erecție care durează mai mult de patru ore, au avertizat medicii.

Efectele nebănuite ale noului coronavirus. Un bărbat a avut parte de șocul vieții lui când era pe patul de spital
Sursa foto: Hepta
de Maria Sabu    |    01 Iul 2020   •   18:40

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Franța, a avut dureri cumplite, în timp ce era îngrijit în spital pentru un atac sever al coronavirusului.

Coagularea sângelui sau tromboza a fost raportată ca o complicație periculoasă la până la o treime din pacienții infectați cu coronavirus.

Când cheagurile blochează arterele sau venele, se pot declanșa atacuri cardiace fatale și leziunii. De asemenea, pot duce la pripiasm, scrie Daily Mail.

Dar se crede că este prima dată când priapismul a fost văzut ca un efect secundar al coronavirusului, care a ucis 500.000 de oameni în întreaga lume.

Pacientul a părăsit terapia intensivă după ce a petrecut două săptămâni conectat la un ventilator, ceea ce sugerează că acum și-a revenit. Pacienții din spital cu coronavirus au cheaguri de sânge, dar medicii nu știu încă de ce de ce. Potrivit medicilor, 30% din persoanele din spital cu coronavirus dezvoltă cheaguri de sânge.

Experții spun că au văzut un număr tot mai mare de persoane cu cheaguri minuscule în plămâni, precum și altele mai mari în vene, în timp ce spitalele s-au umplut de pacienți cu Covid-19.

Cheagurile sunt periculoase, deoarece pot deteriora țesutul din jurul lor și, de asemenea, se pot rupe, ajungând la creier sau inimă pentru a declanșa un atac cerebral sau un atac de cord.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close