Antena 3 CNN Coronavirus Efectele nebănuite ale infectării cu coronavirus. Tot mai mulți pacienți pățesc acest lucru!

Efectele nebănuite ale infectării cu coronavirus. Tot mai mulți pacienți pățesc acest lucru!

Mulți pacienți care au fost infectați cu coronavirus au mărturisit că se confruntă cu o cădere severă a părului, chiar și la câteva săptămâni după ce au scăpat de virus și au ieșit din spital, transmite presa britanică.

Efectele nebănuite ale infectării cu coronavirus. Tot mai mulți pacienți pățesc acest lucru!
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Simion    |    09 Aug 2020   •   21:15

Conform unui sondaj online la care au participat peste 1.500 de persoane, 27% au spus că se confruntă cu căderea părului, după externare. Mulți au pus și fotografii pentru a arăta cât de mult li s-a rărit părul.

În această situație se află și o tânără de 30 de ani, Grace Dudley, care a avut o formă gravă de COVID-19 în luna martie. La o lună după externarea din spital, tânăra a a observat că îi cădeau smocuri întregi de păr. S-a întors la medic, iar explicația primită a înspăimântat-o și mai rău.

„Am fost la medic ca să îmi examineze părul și mi-a spus că împi voi pierde cea mai mare parte a părului, dacă nu chiar pe tot. Am întrebat de ce și mi-a explicat că am fost aproape de moarte când am fost în spital cu Covid, iar corpul meu trece printr-un proces de deces și a folosit toată energia care ar fi fost necesară pentru menținerea părului ca să mă țină în viață. Așa că acum trebuie să cadă tot și să crească la loc”, a povestit ea.

Chiar și acum, deși au trecut luni de zile de când s-a vindecat de coronavirus, se confruntă cu această problemă a căderii părului.

„M-am trezit și am observat că era pe pernă și mi-am zis că nu e de bine. De fiecare dată când îmi periam părul, cădea și asta se mai întâmplă și acum. Mi-am pierdut 55% din păr și în fiecare zi pierd tot mai mult. Am zone de chelie și este dificil, pentru că aveam un păr bogat”, a adăugat ea.

×
Subiecte în articol: coronavirus Grace Dudley
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close