Antena 3 CNN Coronavirus O fată de 16 ani din Maramureş a suferit un șoc anafilactic și a leșinat după vaccinarea cu Pfizer

O fată de 16 ani din Maramureş a suferit un șoc anafilactic și a leșinat după vaccinarea cu Pfizer

Tânăra în vârstă de 16 ani a suferit o serie de reacții adverse severe, după ce s-a imunizat cu Pfizer la un centru de vaccinare din Maramureș.

O fată de 16 ani din Maramureş a suferit un șoc anafilactic și a leșinat după vaccinarea cu Pfizer
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    19 Apr 2021   •   18:17

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a anunțat, luni, că tânăra în vârstă de 16 ani a prezentat o reacție adversă anafilactică, manifestată prin hipotensiune arterială, desaturare și pierderea temporară a cunoștinței după administrarea dozei de vaccin Pfizer-BioNTech, la centrul de vaccinare din orașul Ulmeni.

Potrivit acestora, tânăra a avut acordul părinților pentru efectuarea vaccinului și a fost imunizată împreună cu ceilalți membri din familie. Mai mult, în istoricul medical al fetei nu au existat antecedente alergice. Tânăra a fost transportată la spital unde a stat sub supraveghere medicala şi ulterior a fost lăsată sa plece acasă în stare stabilă.

Un caz asemănător a avut loc şi la un centru de vaccinare din Galaţi

Este vorba despre o femeie în vârstă de 36 de ani, care s-a imunizat pe 2 aprilie cu vaccinul de la Moderna la centrul deschis în comuna din Corod din judeţul Galaţi. La cinci minute de la administrare, femeia a manifestat hipetensiune, pierderea cunoștinței, amețeală, vertij, dispnee.

Din primele informații, femeia era alergică la acarieni, se afla în tratament pentru acest tip de alergie și nu i-a informat despre acest aspect pe cei de la centrul de vaccinare.

Ulterior, femeia a fost dusă la Spitalul Municipal Tecuci, unde s-a continuat tratamentul. Pacienta a plecat apoi acasă, medicii din spital concluzionând că nu este necesară internarea.

Primul caz de reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic, a apărut în Olt

Primul caz de reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic, a apărut la o femeie de 46 de ani din Olt, la câteva minute după ce a fost vaccinată cu serul anti-Covid de la AstraZeneca. Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacție alergică, cu criterii de șoc anafilactic.

×
Subiecte în articol: șoc anafilactic fata Maramureș vaccin Pfizer
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close