Antena 3 CNN Coronavirus Grecia, decizie radicală după ce a explodat numărul de cazuri COVID-19

Grecia, decizie radicală după ce a explodat numărul de cazuri COVID-19

Autorităţile din Grecia sunt nevoite să ia noi măsuri drastice din cauza numărului uriaș de infectări cu noul coronavirus. Astfel, începând cu 21 august vor fi impuse restricţii în insula Mykonos, dar şi în regiunea Halkidiki. Între măsuri se numără interzicerea completă a organizării de petreceri şi festivităţi, a reuniunilor mai mari de nouă persoane şi purtarea obligatorie a măştii în spaţii închise şi deschise.

Grecia, decizie radicală după ce a explodat numărul de cazuri COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    19 Aug 2020   •   17:45

La restaurante sau terase nu vor mai putea sta mai mult de patru oameni la aceeaşi masă, decât dacă sunt rude apropiate, caz în care limita este de șase persoane. Restricţiile decise de autoritățile elene vor fi valabile până pe 31 august. Grecia a înregistrat, marţi, 269 de noi infectări, cel mai mare număr de la începutul pandemiei în țară, pe 26 februarie.

Grecia, locul 180 ca număr de decese la un milion de locuitori

Ministrul adjunct al Protecţiei civile, Nikos Hardalias, a declarat marţi că în Grecia situația este mai bună decât în majoritatea ţărilor europene. Potrivit acestuia, Grecia se află pe locul 180 ca număr de decese la un milion de locuitori. În total, Grecia, cu o populaţie de 10,7 milioane de locuritori, au fost înregistrate peste 7.400 de cazuri COVID-19 şi 232 de decese asociate bolii, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close