Antena 3 CNN Coronavirus Israel impune carantina totală, după ce cazurile de COVID-19 au ajuns la 3000 pe zi

Israel impune carantina totală, după ce cazurile de COVID-19 au ajuns la 3000 pe zi

Guvernul din Israel a anunțat că va impune, din nou, carantina totală pentru populație, fiind prima țară din lume care reinstalează carantina din cauza numărului tot mai mare de cazuri de coronavirus.

Israel impune carantina totală, după ce cazurile de COVID-19 au ajuns la 3000 pe zi
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    13 Sep 2020   •   21:45

Carantina totală va fi impusă pe o perioadă de trei săptămâni, potrivit unor surse, va începe vineri, 18 septembrie, și va dura până pe 9 octombrie.

Premierul Benjamin Netanyahu a explicat, într-o conferință de presă, că șefii spitalelor au anunțat că întregul sistem de sănătate riscă să intre în colaps dacă numărul de infectări va continua să crească.

În noua carantină totală, oamenii vor fi obligați să nu depășească o distanță mai mare de 500 de metri față de locunțele lor, cu câteva excepții. Școlile, magazinele și toate instituțiile non-esențiale vor fi închise.

În ultimele zile, israelienii au cerut demisia premierului Benjamin Netanyahu, din cauza măsurilor exagerate de restricţie. Un ministru ultraortodox şi-a dat demisia, după ce preşedintele a intervenit asupra slujbelor din sinagogi. Israelul a ajuns la 3.000 de cazuri COVID-19 pe zi.

Proteste uriașe în Israel, Guvernul impune carantina totală

Israelul se loveşte de un blocaj la nivel national: mii de oameni au mers în faţa casei preşedintelui Benjamin Netanyahu, pentru a-i cere demisia. Liderul e acuzat de corupţie şi de proastă gestionare a pandemiei.

Netanyahu impune măsuri restrictive exagerate, consider oamenii. A oprit ieşirile noaptea în aproximativ 40 de oraşe, considerate zone roşii. Preşedintele a anunţat cea de-a doua carantină la nivel național.

Chiar un membru al Guvernului consideră că Netanyahu ia măsuri extreme. Ministrul Locuinţelor din Israel a demisionat, nemulţumit de măsura care nu permite credincioşilor să se roage în sinagogi.

Israelul a fost dat drept exemplu pozitiv la începutul crizei, dar apoi a fost acuzat că a redeschis economia prea repede şi de aceea s-a ajuns la o explozie de infecţii.

×
Subiecte în articol: coronavirus Israel
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close