Israel impune măsuri fără precedent în criza coronavirus: Toate persoanele care sosesc în ţară, plasate în carantină

de A.M.P    |    10 Mar 2020   •   08:15
Israel impune măsuri fără precedent în criza coronavirus: Toate persoanele care sosesc în ţară, plasate în carantină Pixabay

Măsuri fără precedent în Israel. Autorităţile au decis ca oricine intră pe teritoriul ţării să fie plasat în carantină timp de 14 zile. Mai mult, turiştii care nu pot dovedi că au spaţiu de carantină pe teritoriul statului israelian vor fi repatriaţi.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu a specificat că decizia a fost una extrem de dificilă, dar este necesară pentru menţinerea sănătăţii publice.

"După o zi întreagă de discuţii complexe, am luat o decizie: orice persoană care ajunge în Israel din străinătate va intra în carantină timp de 14 zile. Este o decizie dificilă, dar este necesară pentru menţinerea sănătăţii publice, care este cel mai important lucru. Decizia va fi în vigoare în următoarele două săptămâni", a declarat luni seară premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netayahu.

Măsura carantinei li se va aplica tuturor persoanelor care sosesc în puncte vamale israeliene. Cetăţenii străini care vor să intre în Israel vor fi întrebaţi dacă au spaţiu pentru a sta în carantină 14 zile. În cazul în care nu pot demonstra că au la dispoziţie spaţii de carantină în Israel, străinii vor fi repatriaţi, a comunicat Ministerul israelian al Sănătăţii, conform cotidianului Times of Israel.

Ministrul israelian de Interne, Aryeh Deri, a explicat că toţi cetăţenii israelieni care ajuns la puncte vamale vor fi plasaţi imediat în carantină timp de 14 zile. Pentru străini, decizia va deveni efectivă peste 72 de ore.

Măsurile au fost luate în contextul în care în Israel au fost declarate ca fiind infectate cu noul virus până în acest moment 42 de persoane.
 

Parteneri
x close