Antena 3 CNN Coronavirus Cine poate fi considerat contact direct al unei persoane diagnosticată cu COVID-19. Ministrul Marcel Vela a explicat

Cine poate fi considerat contact direct al unei persoane diagnosticată cu COVID-19. Ministrul Marcel Vela a explicat

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat în cadrul unei declaraţii de presă şase situaţii în care o persoană poate fi considerată contact direct al unui bolnav de coronavirus.

Cine poate fi considerat contact direct al unei persoane diagnosticată cu COVID-19. Ministrul Marcel Vela a explicat
15 Mar 2020   •   15:12

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a oferit detalii lămuritoare despre cine poate fi considerat un contact al unei persoane diagnostiată cu coronavirus. Sunt şase situaţii în care o persoană se poate expune, devenind astfel un contact direct. 

"Am clarificat ce inseamna contact apropiat al unui caz confirmat.

Contactul apropiat este definit ca:

1. Persoana care locuieşte in aceeaşi gospodarie cu un pacient infectat cu COVID-19.

2. Persoana care  a avut contact fizic direct cu un cetăţean infectat cu COVID-19. De exemplu: o strângere de mână neurmată imediat de igiena mâinilor. 

3. Persoana care a avut contact direct neprotejat cu secreţii infecţioane ale unui caz de COVID-19. De exemplu: In timpul tusei sau atingerea unei batiste cu mâna neprotejată cu mănuşi. 

4. Persoana care a avut contact faţă în faţă cu un caz de COVID-19 la o distanţă mai mică de doi metri şi pe o durată  de peste 15 minute. 

5. Persoana care s-a aflat in aceeaşi încăpere cu un caz de covid 19 timp de minim 15 minute şi la o distanţă mai mică de doi metri. 

6. Persoana din rândul peronalului medical sau altă peroană care acordă îngrijire directă unui pacient cu COVID-19 sau o persoana din rândul personalului de laborator care manipulează probe recoltate de la un pacient infectat cu 
covid-19 fara portul corect al echipamentului de protecţie".
 

Instituirea stării de urgență va începe luni de la ora 00:00.

×
Subiecte în articol: coronavirus contact direct
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close