Antena 3 CNN Coronavirus Medic într-un spital COVID din Craiova: "E jale, e dezastru! Am asistat la nişte scene groaznice"

Medic într-un spital COVID din Craiova: "E jale, e dezastru! Am asistat la nişte scene groaznice"

Un medic dintr-un spital COVID din Craiova a ajuns să numai poată dormi noaptea, pentru că îi vede pe pacienţii dependenţi de oxigen. 

Medic într-un spital COVID din Craiova: "E jale, e dezastru! Am asistat la nişte scene groaznice"
Sursa foto: Facebook / Diana Trasca
de Georgiana Adam    |    28 Mar 2021   •   12:07

Femeia a ajuns la 46 de kilograme, după cum povesteşte sora ei, şi nu mai are dispoziţia necesară să facă de mâncare sau curat. 

Medicul din linia întâi atrage atenţia încă o dată să nu stăm mult acasă, dacă avem simptome de boală şi să nu plecăm urechea "la tâmpiții care au timp liber şi dau sfaturi pe Facebook, la TV".

"Am despărțit familii. E crunt să vezi cum își iau la revedere. Unul rămâne internat, altul se duce în UPU... așteptând pt. un loc în ATI. Nu cred că se vor revedea. 

Unii mor. Tineri. Plimbăm concentratoarele de oxigen de la un pacient la altul. E jale, e dezastru... Nu mă pot odihni încă. Descărcarea noastră de adrenalină continuă și după terminarea gărzii", spune medicul. 

"Sora mea de 46 de kilograme, medic, nu mai are niciun chef să facă mâncare, curat sau să vorbească cu familia"

Mesajul integral postat pe Facebook de sora doctoriţei din Craiova:

"Sora mea, Trasca Diana, e medic într-un spital Covid din Craiova. Weekend-ul trecut a fost ziua ei și a venit la noi, la Alba Iulia, să sărbătorim. Noaptea nu a reușit să doarmă și dimineața, la cafea, mi-a spus că, atunci când închide ochii, îi vede pe pacienții ei dependenți de oxigen. 

Telefonul a sunat și a bipăit încontinuu și Diana n-a putut să-l închidă, așa cum am rugat-o insistent, pentru că vorbea cu colegii ei din spital despre pacienții gravi, care trebuiau mutați într-o secție ATI, dar în țară nu era niciun loc liber. 

La începutul săptămânii, Diana a pierdut o pacientă tânără și a suferit îngrozitor și m-am gândit că, în loc să vorbească cu soră-sa care nu știe ce să-i zică, ar trebui să vorbească cu un psiholog.

Medic: Am asistat la niște scene groaznice. Nu există locuri în ATI în țară. Am despărțit familii

Sora mea de 46 de kilograme nu mai are niciun chef să-și facă de mâncare, să facă curat sau să vorbească la telefon cu familia. Iar atunci când vorbim, vorbim doar despre gărzi, Covid și epuizare. Astăzi, pe grupul nostru de familie de pe WhatsApp, Diana ne-a scris următorul mesaj: 

"Am avut încă o gardă înfiorătoare. Am internat tot ce am putut. Gravi. Nu mai avem niciun loc pe secție. Stăteau demult acasa. Pentru că tâmpiții care au timp liber dau sfaturi pe Facebook, la TV. 

Am asistat la niște scene groaznice. Pacienți dependenți de oxigen au rămas în urgență. F. gravi. Nu există locuri în ATI în țară. Am despărțit familii. E crunt să vezi cum își iau la revedere. Unul rămâne internat, altul se duce în UPU... așteptând pt. un loc în ATI. Nu cred că se vor revedea. 

Medic din spital COVID: Unii mor. Tineri. Toate sursele de oxigen sunt ocupate. E jale, e dezastru... Nu mă pot odihni încă

Unii mor. Tineri. Plimbăm concentratoarele de oxigen de la un pacient la altul. Toate sursele de oxigen sunt ocupate. E jale, e dezastru... Nu mă pot odihni încă. Descărcarea noastră de adrenalină continuă și după terminarea garzii.  

Nu pot uita cum se uită în ochii mei, nu reușesc să mă detașez. Ma sună oameni disperați... Nu știu unde să-i mai trimit! Vă rog din suflet, aveți grijă de voi! Vă iubesc!", a povestit Elena Stancu, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: COVID Craiova Diana Traşcă
Parteneri
Horoscop 29 septembrie 2023. Norocoşii zilei
x close