Antena 3 CNN Coronavirus Medic din Galați, mesaj pentru Arafat: ”Să nu mai tratăm COVID-ul ca pe un incendiu. Dacă blocăm circulația nu rezolvăm nimic, virusul nu se odihnește”

Medic din Galați, mesaj pentru Arafat: ”Să nu mai tratăm COVID-ul ca pe un incendiu. Dacă blocăm circulația nu rezolvăm nimic, virusul nu se odihnește”

Medicul Valentin Boldea critică noile restricții impuse de autorități în localitățile în care sunt numeroase cazuri de infectare cu SARS CoV-2. „Sunt măsuri pompieristice, nu au nicio bază științifică”, susține medicul gălățean.

Medic din Galați, mesaj pentru Arafat: ”Să nu mai tratăm COVID-ul ca pe un incendiu. Dacă blocăm circulația nu rezolvăm nimic, virusul nu se odihnește”
de Andreea Cigolea    |    26 Mar 2021   •   11:11

Medicul gălățean Valentin Boldea i se adresează șefului DSU, Raed Arafat, considerând că din cauza psihozei create numeroși oameni mor de alte boli și nu de Covid.

”Pentru liderul medical al pompierilor întreb când începem să tratăm infecția cu SARS-CoV-2 ca pe o boală oarecare și nu ca pe un incendiu. Nu de alta, dar noi medicii mai avem și alte boli la ușă. Din cauza psihozei, oamenii mor pe capete de alte boli”, a scris Valentin Boldea pe Facebook

Medicul gălățean critică deciziile anunțate joi seara de autoritățile centrale.

”Sunt măsuri pompieristice nu bazate stiințific medical. De exemplu, de azi morții pot fi depuși la capelă, până acum îi îngropam, ce s-a schimbat de ieri până azi? Nu spunem că închidem școlile, însă îi trimitem pe copii în vacanță. Dacă blocăm circulația nu rezolvăm nimic, virusul nu se odihnește ziua sau noaptea”, a explicat Valentin Boldea pentru Mediafax.

Medicul Boldea critică faptul că restricțiile nu fac nicio deosebire între persoanele vaccinate și cele care nu s-au vaccinat

”Restricțiile nu fac deosebire între cei vaccinați și cei nevaccinați, între cei care au avut boala și cei care nu au avut-o. Eu m-am vaccinat ca să fiu protejat și să nu am restricții. Cum îi mai convingem pe oameni să se vaccineze dacă introducem restricții pentru toată lumea”, a precizat Valentin Boldea.

Conform statisticilor, joi, rata de infectare în orașul Galați a fost de 3,6 persoane la mia de locuitori.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat restricţii
Parteneri
Cod roșu de ploi și vijelii! Lista localităților vizate
x close