Antena 3 CNN Coronavirus Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii COVID-19, în București

Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii COVID-19, în București

Nu mai este niciun pat liber, duminică, la Terapie Intensivă pentru bolanvii cu COVID-19. În țară sunt 10 paturi libere.

Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii COVID-19, în București
Sursa foto: Hepta
de Andreea Cigolea    |    26 Sep 2021   •   14:06

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.273 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. 1.220 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Doar 10 paturi mai sunt libere: 3 în Sibiu, unul în Ialomița și șase în Vrancea, restul fiind pentru pacienții de la neonatologie, obstetrică-ginecologie și cardiologie.

În București sunt avizate de DSP 266 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, dar duminică nu sunt paturi libere.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Reprezentanții INSP transmit că în în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Bilanț COVID-19 din 26 septembrie 2021, în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că au fost înregistrate 6.333 noi cazuri de coronavirus.

107 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.313. Dintre acestea, 1.220 sunt internate la ATI.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close