Antena 3 CNN Coronavirus Încă o zi cu niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în România

Încă o zi cu niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în România

Niciun pat nu este liber luni la ATI în țară pentru bolnavii de COVID-19, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Încă o zi cu niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în România
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Andreea Cigolea    |    18 Oct 2021   •   14:25

Potrivit GCS, luni, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.624 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 187 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, care sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Potrivit GCS, 1.764 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

„La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, au transmis reprezentanții GCS.

Aceștia precizează că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Bilanț COVID-19 din 18 octombrie 2021, în România. 1 din 3 români testați este pozitiv

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.141 noi cazuri de coronavirus.

Din totalul de 261 de pacienți decedați, 238 erau nevaccinați și 23 vaccinați. Cei 23 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 50 și 80 de ani. 22 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.745. Dintre acestea, 1.764 sunt internate la ATI.

 

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close