Antena 3 CNN Coronavirus Niciun pat liber în secțiile ATI COVID din România

Niciun pat liber în secțiile ATI COVID din România

Toate paturile sunt ocupate duminică în secțiile ATI COVID din România, au anunțat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Niciun pat liber în secțiile ATI COVID din România
Sursa foto: Omar Marques/Getty Images
de Andreea Cigolea    |    24 Oct 2021   •   13:54

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.705 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

În București sunt avizate de DSP 373 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 153 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

La nivelul întregii țări sunt 1.846 paturi ATI ocupate.

La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-CoV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Scade numărul infectărilor, dar cel al deceselor rămâne constant

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.725 noi cazuri de coronavirus.

Din totalul de 389 de pacienți decedați, 361 erau nevaccinați și 28 vaccinați. Cei 28 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 40-49 de ani și peste 80 de ani. Toți pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.323. Dintre acestea, 1.846 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 471 sunt minori, 432 fiind internați în secții și 39 la ATI.

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close