Antena 3 CNN Coronavirus Încă două noi cazuri de infectare cu Omicron în România. Pacienții erau vaccinați cu schema completă

Încă două noi cazuri de infectare cu Omicron în România. Pacienții erau vaccinați cu schema completă

Încă două infectări cu tulpina Omicron au fost confirmate în România, spune medicul Adrian Marinescu. Din primele informații, femeile au forme ușoare și sunt vaccinate cu schema completă.

Încă două noi cazuri de infectare cu Omicron în România. Pacienții erau vaccinați cu schema completă
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    15 Dec 2021   •   11:07

Directorul medical al Institutului Matei Balș din Capitală, Adrian Marinescu, a anunțat că au fost depistate primele două persoane în cadrul spitalului infectate cu această nouă tulpină. 

Este vorba despre două femei, una care a călătorit în Marea Britanie, iar cealaltă având contact cu o persoană care a revenit recent din Anglia. 

Femeile erau vaccinate cu schema completă. 

Din fericire, starea acestora de sănătate este foarte bună, una dintre ele fiind trimisă la domiciliu, cealaltă rămânând la spital cu febră și cu o stare generală ușor modificată. 

„Confirmarea s-a făcut astăzi, acum. Sunt cazuri izolate. Nu sunt persoane care au venit din Africa. Una dintre ele a fost în Marea Britanie, iar cealaltă a intrat în contact cu o persoană venită din Marea Britanie. Ambele persoane sunt vaccinate cu schema completă, cu forme ușoare de boală. Una dintre ele este internată pentru monitorizare, dar va fi externată în curând, iar cealaltă persoană este în carantină. Sunt primele două cazuri depistate în urma secvențierilor de la Matei Balș”, a declarat Adrian Marinescu, director în cadrul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din București.

Apariția cazurilor este confirmată și de Ministerul Sănătății.

„Încă două cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 15.12.2021, în România. Este vorba despre două femei în vârstă de 41 de ani, respectiv 39 de ani din București. Una dintre acestea a călătorit în Marea Britanie, iar cea de -a doua este contact direct a unor persoane care au călătorit tot în Marea Britanie. Ambele persoane sunt vaccinate anti-Covid 19, starea lor de sănătate fiind una bună”, au anunțat reprezentanții MS.

Cu excepția celor două persoane venite din Marea Britanie, în România au fost raportate opt cazuri de infectare cu varianta Omicron. Sunt români care au călătorit în Africa și un bărbat care a intrat în contact cu o persoană revenită în țară.

Toate persoanele infectate au forme ușoare, a anunțat marți, ministrul Sănătății Alexandru Rafila, scrie Mediafax.  

×
Subiecte în articol: omicron
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close