Antena 3 CNN Coronavirus Numele vaccinului anti-COVID AstraZeneca a fost schimbat în Vaxzevria

Numele vaccinului anti-COVID AstraZeneca a fost schimbat în Vaxzevria

Vaccinul anti-Covid produs de compania britanico-suedeză AstraZeneca a fost redenumit în Vaxzevria(accent pe E). Informația a fost publicată pe site-ul Agenției Europene a Medicamentului.

Numele vaccinului anti-COVID AstraZeneca a fost schimbat în Vaxzevria
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    30 Mar 2021   •   17:24

Potrivit producătorului, schimbarea numelui nu va atrage o modificare a serului în sine şi ar putea arăta diferit doar informațiile despre produs, etichetarea și ambalarea.

Riscul de tromboză rară după vaccinul AstraZeneca, confirmat de Agenţia Medicamentului din Franţa

Agenţia franceză a Medicamentului (ANSM) a confirmat, cu câteva zile în urmă, riscul de tromboză rară după vaccinarea cu AstraZeneca. Specialiştii francezi spun, însă, că beneficiile vaccinării anti-COVID-19 depăşesc riscurile de tromboză.

Specialiştii din Franţa recomandă ca serul să fie administrat persoanelor cu vârste de peste 55 de ani.

Cele mai mai multe cazuri de tromboză s-au înregistrat la persoane cu vârste mai mici de 55 de ani.

La jumătatea lunii martie, ANSM recomanda continuarea vaccinării împotriva COVID-19 cu serul produs de AstraZeneca-Oxford, după ce numeroase state europene au suspendat imunizările cu dozele din anumite loturi.

„ANSM împărtăşeşte recomandarea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) de continuare a vaccinării cu vaccinul AstraZeneca. Noi date ar putea să determine ANSM să revizuiască această poziţie. Mai multe ţări europene au suspendat în baza principiului precauţiei şi în mod temporar vaccinarea cu AstraZeneca, în urma mai multor cazuri grave de tulburare a coagulării, precum evenimente tromboembolice”, anunţa Agenţia Naţională franceză de Siguranţa Medicamentului.

 

×
Subiecte în articol: vaccin astrazeneca Vaxzevria
Parteneri
Imagini sfâşietoare de la înmormântarea lui DJ Lalla, la Turda
x close