Antena 3 CNN Coronavirus O nouă schimbare pentru românii care pleacă în Grecia. De acum se cere acest document!

O nouă schimbare pentru românii care pleacă în Grecia. De acum se cere acest document!

Guvernul elen vine cu o nouă măsură cu privire la intrarea românilor în Grecia. Autoritățile elene vor cere acum rezultatul unui test PCR negativ la coronavirus chiar dacă vom merge cu avionul.

O nouă schimbare pentru românii care pleacă în Grecia. De acum se cere acest document!
de Maria Sabu    |    25 Iul 2020   •   17:00

Secretariatul General pentru Protecție Civilă din Grecia a anunțat că toți turiștii care vin din România și Bulgaria indiferent de mijlocul de transport – pe cale terestră, aeriană sau navală sunt obligați să prezinte rezultatele unui test PCR cu rezultat negativ la coronavirus. Până acum această măsură se aplica doar pentru calea terestră și navală.

Această modificare a fost introdusa încă de săptămână trecută pentru oricine traversa granița rutieră de la Kulata – Promachonas, dar din cauza faptului că numărul de cazuri a explodati în România și Bulgaria, cerința unui test COVID a devenit obligatorie pentru orice tip de transport în cazul călătorilor din aceste două țări.

Când intră în vigoare măsura

Măsura intră în vigoare pe 28 iulie până cel devreme 4 august când s-ar putea să fie prelungită în funcție de evoluția epidemiologică din cele doua state. Testul trebuie să nu fi făcut cu mai mult de 72 ore de momentul în care se intră pe teritoriul Greciei.

Toate celelalte reglementări, inclusiv obligativitatea de completare a Passenger Location Form rămân în vigoare. 
 

×
Subiecte în articol: Grecia coronavirus PCR
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close