Antena 3 CNN Coronavirus Ce se întâmplă cu operațiile programate după ce spitalul Colentina redevine suport COVID! Șef de secție: ”Pacienții vor să se infecteze numai ca să fie tratați!”

Ce se întâmplă cu operațiile programate după ce spitalul Colentina redevine suport COVID! Șef de secție: ”Pacienții vor să se infecteze numai ca să fie tratați!”

Medicul Victor Cauni, şeful secţiei de Urologie de la spitalul Colentina, a explicat pentru Antena 3 ce se întâmplă cu pacienții care sunt internați în unitatea spitalicească și au nevoie de operație, acum că spitalul va redeveni suport COVID. 

Ce se întâmplă cu operațiile programate după ce spitalul Colentina redevine suport COVID! Șef de secție: ”Pacienții vor să se infecteze numai ca să fie tratați!”
de Andreea Cigolea    |    11 Oct 2020   •   12:01

”Operaţiile pe care le avem programate vor fi făcute. Luni avem programate 15 operații și de luni nu vom mai face nicio internare pe secție, dacă pacientul nu are și COVID. Sunt pacienţi care au stat 6 luni şi au aşteptat 6 luni în care noi nu am putut trata niciun pacient fără COVID în spitalul Colentina” a explicat doctorul Victor Cauni pentru Antena 3.

Medicul susține că bolnavii sunt disperați din cauza faptului că nu vor mai putea ajunge la medicul cu care au ținut legătura luni la rând. Ba mai mult, unii au afirmat că ar fi în stare să se infecteze cu noul coronavirus numai ca să ajungă la spitalul care i-a tratat atâta timp.

”Noi vrem să putem lucra în zona de mix: COVID, non-COVID ca să nu discriminăm pacienti cu boli grave care nu au această infecție. Ar trebui să ne întrebăm câte sute de pacienti  vor muri pentru că nu pot fi tratați de noi? Am avut pacienți bolnavi care voiau să se infecteze cu COVID numai ca să îi pot opera eu. Din punctul meu de vedere, cred că sistemul mixt este singurul viabil. Nici în străinătate nu sunt spitale COVID, sunt spitale care au grijă şi de pacienţi non-COVID şi de pacienţi COVID. Este o boală” a mai adăugat şeful secţiei de Urologie de la spitalul Colentina.

×
Subiecte în articol: Colentina pacienti Victor Cauni
Parteneri
O nouă lovitură pentru fraţii Tate: judecătorii au dat verdictul!
x close