Antena 3 CNN Coronavirus OMS, mesaj în plină pandemie: ”Reîntoarcerea la izolare trebuie să fie ultima soluţie”

OMS, mesaj în plină pandemie: ”Reîntoarcerea la izolare trebuie să fie ultima soluţie”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a subliniat marţi că reîntoarcerea la perioada de izolare totală trebuie să fie ”ultima soluţie” în actuala luptă împotriva pandemiei de coronavirus.

OMS, mesaj în plină pandemie: ”Reîntoarcerea la izolare trebuie să fie ultima soluţie”
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    13 Oct 2020   •   19:51

”Restricţiile mari de mişcare care ţin multă lume în casă şi limitează multora posibilitatea de a merge la lucru şi a socializa trebuie să fie ultima soluţie atunci când vine vorba de prevenirea COVID-19 şi evitarea saturării sistemelor sanitare”, a declarat la o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic.

Purtătorul de cuvânt al OMS a precizat că acest tip de măsuri “nu sunt sustenabile, ţinând cont de impactul social şi economic mare”, transmite efe.com.

Tarik Jasarevic a subliniat că există mai multe mijloace pentru a combate pandemia care includ igiena mâinilor, distanţarea fizică, utilizarea măştilor sanitare şi urmărirea cazurilor şi a contactelor de către reţelele sanitare.

El a admis totuşi că ”unele ţări s-au văzut obligate să adopte măsuri pentru ca cetăţenii să rămână acasă pentru a gestiona rapid creşterea numărului de cazuri de COVID-19 şi spitalizările”.

Coronavirus în România, 13 octombrie 2020. RECORD de pacienți la ATI, dar au scăzut cazurile de infectare

Coronavirus în România, 13 octombrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți 3.109 de cazuri noi de infectare cu coronavirus!

De asemenea, avem în țara noastră și 68 de decese noi, 770 pozitivi la retestare, 651 pacienți internați la ATI.

Până marți, 13 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 160.461 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  120.515 pacienți au fost declarați vindecați.

Citiți și: Klaus Iohannis, anunţuri importante după ce pandemia a scăpat de sub control

×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close