Antena 3 CNN Coronavirus 60% dintre pacienții dializați, vaccinați. Gheorghiță: ”Avem o scădere a numărului de cazuri”

60% dintre pacienții dializați, vaccinați. Gheorghiță: ”Avem o scădere a numărului de cazuri”

Peste 6.300 de pacienți dializați din România au fost vaccinați cu prima doză, ceea ce reprezintă o rată de acoperire de 60%, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Acesta a precizat că s-a constatat o scădere a numărului de cazuri de COVID.

60% dintre pacienții dializați, vaccinați. Gheorghiță: ”Avem o scădere a numărului de cazuri”
de Andreea Cigolea    |    23 Feb 2021   •   14:32

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, datele au fost colectate de la operatori care dețin 78 de clinici de dializă, care au 11.100 pacienți.

”Din cele 11.100 de persoane, 6.341 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, ceea ce înseamnă 60% rată de acoperire. Și-au exprimat acordul pentru vaccinare 70% dintre pacienți”, a declarat Valeriu Gheorghiță, care a precizat că este un nivel ”satisfăcător” de acoperire.

Conform acestuia, această categorie de pacienți a fost grav afectată în cursul acestei pandemii, fiind înregistrată o rată de deces, în medie, de 25% la cazurile care au fost diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2.

”S-a observat o tendință de scădere a numărului de cazuri confirmate în rândul pacienților dializați în perioada de la debutul campaniei de vaccinare. Acest lucru se suprapune cu tendința generală de scădere a numărului de cazuri, însă în anumite centre de dializă, de exemplu la Iași, unde au făcut o centralizare mult mai fidelă a datelor, s-a observat o reducere a numărului de cazuri pozitive de la o medie de 20-25 la circa 2 cazuri la testările care se fac periodic, la interval de două săptămâni”, a mai spus Gheorghiță.

 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă dializa
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close