Antena 3 CNN Coronavirus Pacienți infectați cu COVID stau pe jos înveliți doar cu cearșafuri, într-un spital din Constanța - VIDEO

Pacienți infectați cu COVID stau pe jos înveliți doar cu cearșafuri, într-un spital din Constanța - VIDEO

Imagini incredibile surprinse într-un spital COVID din Constanța. Pacienții infectați stau pe jos, pe holuri, și sunt înveliți cu cearșafuri luate de pe paturi.

Pacienți infectați cu COVID stau pe jos înveliți doar cu cearșafuri, într-un spital din Constanța - VIDEO
de Andreea Cigolea    |    20 Mar 2021   •   17:38

Asta în timp ce niciun cadrul medical nu vine să îi ajute. Sunt imagini de acum 4 luni, în data de 25 noiembire însă abia acum au ieșit la iveală. 

Ion Duțescu, pacientul care a făcut publice imaginile din spitalul COVID, a povestit și a filmat clipele de groază prin care a trecut. 

"Eu am fost internat pe data de 19 spre 20 noiembrie 2020. Am avut o criză abdominală și mi s-a pus diagnosticul de pancreatită acută. În timpul spitalizării am văzut ceva inimaginabil din partea personalului, mai ales din partea asistentelor. Pacientul care avea hemoragie abdominală venise cu o seară înainte la urgență (...) dar a fost trimis înapoi acasă, iar a doua zi a venit înapoi în stare de leșin, cu salvarea. A fost internat în salon cu mine. Omul avea hemoragie, pierduse foarte mult sânge și a făcut stop. Dacă nu eram eu să anunț să vină să îl resusciteze probabil că omul deceda. Pe lângă asta, a venit într-un târziu o asistentă și i-a pus o perfuzie cu sânge doarece pierduse foarte mult, după care a plecat. Perfuzia s-a oprit. Eu eram și eu în perfuzie ca urmare a tratamentului pe care mi-l dăduse. Am așteptat o jumătate de oră, omul era inconștient în pat, nimeni nu a venit. Până la urmă m-am sculat din pat și m-am dus eu (...), am strigat să vină. Au venit, au reglat ce au reglat acolo, după 10 minute s-a oprit iar. Am mai așteptat, m-am dus din nou. Mi-au spus (asistentele - n.r.) să îmi văd de treaba mea că m-am găsit eu mai deștept, că nu am eu treabă cu pacientul. Păi bine, doamnă, am zis, pot să stau eu să văd cum omul moare? ...", povestește bărbatul pe Realitatea PLUS. 

”Se va demara o ancheta in acest caz, sunt imagini filmate in urma cu mai multe luni insa vom incerca sa aflam ce s-a intamplat. Totodată,  rugăm pacientii sau apartinatorii sa ne aduca de indata la cunostinta situatiile de acest gen pentru ca numai asa se poate verifica si se pot dispune masurile care se impun astfel incat sa nu se mai intample asemenea incidente” a explicat și purtătorul de cuvânt SJU Constanța.

×
Subiecte în articol: COVID spital
Parteneri
Sprijinul americanilor pentru Ucraina s-a prăbușit
x close