Antena 3 Coronavirus 1.356 de pacienți cu infectații nosocomiale în spitalele românești în ultimele 7 luni. 274, în spitale COVID, iar 557 în spitale suport COVID

1.356 de pacienți cu infectații nosocomiale în spitalele românești în ultimele 7 luni. 274, în spitale COVID, iar 557 în spitale suport COVID

de Andreea Cigolea    |    22 Oct 2020   •   10:07
1.356 de pacienți cu infectații nosocomiale în spitalele românești în ultimele 7 luni. 274, în spitale COVID, iar 557 în spitale suport COVID
Sursa foto: Hepta

1.356 de pacienți din spitalele românești s-au infectat cu infecții asociate actului medical în ultimele 7 luni, arată o notă a Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate privind infecțiile raportate oficial de spitale.

Dintre pacienții afectați, 274 erau internați în spitale COVID, 557 în spitale de suport COVID, iar 525 în spitale non-COVID. Nu se precizează în ce fel au afectat infecțiile nosocomiale starea acestor pacienți și nici despre ce spitale este vorba.

De asemenea, și SARS-CoV-2 s-a transformat, în unele situații, în infecție nosocomială, luată din spital: 211 cazuri în total, dintre care 110 raportate în spitale non-COVID, 39 în spitale COVID și 62 în spitale de suport COVID - în spitalele COVID și de suport, cel mai probabil, cei infectați în spital au fost cadre medicale.

În luna septembrie, 86 de spitale au raportat 522 de cazuri de infecții asociate actului medical, dintre care 122 precizează ca germen identificat virusul SARS-CoV2, 116 dintre acestea fiind clasificate ca infecții asociate actului medical din spitalul raportor, 3 ca infecții din alt spital și una ca infecție asociată actului medical nedeterminată.

De ce mor atât de mulți români de COVID

Se pare că pacienții care ajung să fie intubați într-o unitate spitalicească de la noi din țară mor și din cauza infecțiilor nozocomiale.

“Explicaţia poate fi că pacienţii ajung mai târziu la spital. Poate că nu sunt la fel de bine îngrijiţi, poate iau infecţii nosocomiale din spital. Cred că acestea sunt explicaţiile posibile pentru rata mai mare a mortalităţii în România.”-  explică medicul Băicu şeful secţiei de medicină internă Spitalul Colentina, spital suport COVID, conform Libertatea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close