Antena 3 CNN Coronavirus Paşapoartele COVID ale copiilor nu expiră. Ce se întâmplă cu cele pentru adulţi

Paşapoartele COVID ale copiilor nu expiră. Ce se întâmplă cu cele pentru adulţi

Comisia Europeană a adoptat noi norme privind certificatul digital de vaccinare împotriva COVID-19. În consecinţă, certificatele minorilor au termen nelimitat de valabilitate.

Paşapoartele COVID ale copiilor nu expiră. Ce se întâmplă cu cele pentru adulţi
Sursa foto: Zuma Press / Eduardo Sanz
de Andreea Cigolea    |    31 Mar 2022   •   10:09

În baza noilor norme, paşapoartele verzi ale persoanelor până în 18 ani care s-au vaccinat împotriva noului coronavirus îşi păstrează valabilitatea, chiar dacă minorii nu au făcut şi cea de-a treia doză.   

”Unul dintre cele mai mari avantaje ale certificatului digital al UE privind COVID este flexibilitatea cu care se adaptează la noile circumstanţe.

În urma discuţiilor cu experţi din domeniul sănătăţii publice din statele membre, am decis că certificatele de vaccinare ale minorilor nu ar trebui să expire. Atunci când călătoresc, ei vor putea continua să utilizeze certificatul primit după seria de vaccinare primară”, a afirmat comisarul pentru Justiţie Didier Reynders.   

Deşi rapelul a fost autorizat în urma unei recomandări din partea EMA, nu toate statele au trecut la administrarea acestei doze.

”Pandemia nu a dispărut, iar vaccinarea rămâne o măsură vitală. Mesajul nostru nu s-a schimbat: vaccinaţi-vă inclusiv cu dozele de rapel cât mai curând posibil.

Vaccinarea salvează vieţi şi este esenţială pentru noi toţi. Excepţia pentru persoanele cu vârste sub 18 ani se va pune în aplicare în etapa de verificare, prin adaptarea aplicaţiilor mobile utilizate pentru verificarea certificatelor digitale ale UE privind COVID. Până la 6 aprilie 2022, statele membre trebuie să efectueze adaptările tehnice necesare pentru aplicarea acestei derogări”, a spus şi comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară Stella Kyriakides.

 

×
Subiecte în articol: certificat verde Paşaport COVID-19
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close