Antena 3 CNN Coronavirus O nouă zi fără paturi libere la ATI pentru pacienții cu COVID, în România

O nouă zi fără paturi libere la ATI pentru pacienții cu COVID, în România

O nouă zi fără paturi libere la ATI pentru pacienții în stare gravă cu Covid-19, a anunțat marți Grupul de Comunicare Strategică.

O nouă zi fără paturi libere la ATI pentru pacienții cu COVID, în România
Sursa foto: Claudio Santana/Getty Images
de Andreea Cigolea    |    19 Oct 2021   •   13:59

Potrivit aplicației alerte.ms, la nivel național există 1635 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, iar în București sunt avizate de DSP 347 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

GCS precizează că la nivel național există o rezervă operațională de 182 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, care sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Marți, 1.805 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

„La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, a transmis GCS, care a precizat că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Record de îmbolnăviri și de morți de COVID în ultimele 24 de ore

Bilanţ COVID-19 din 19 octombrie 2021, în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18.863 noi cazuri de coronavirus.

Din totalul de 574 de pacienți decedați, 528 erau nevaccinați și 46 vaccinați. Cei 46 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 40 și 80 de ani. 43 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.730. Dintre acestea, 1.805 sunt internate la ATI.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Ce trebuie să conţină rucsacul de urgenţă în caz de cutremur
x close